Home / Persbericht / Cao-seizoen verloopt rustig
woensdag 14 februari 2018

Cao-seizoen verloopt rustig

De cao-onderhandelingen van 2018 verlopen tot dusver in een normaal tempo. In januari kwamen 22 akkoorden tot stand voor 120.000 werknemers. De gemiddelde contractloonstijging in de afgelopen maand bedroeg 2,01 procent, vrijwel gelijk aan dat van december (2,0 procent). In heel 2018 verlopen 367 cao’s voor 2,2 miljoen werknemers.

Kijk voor de meest actuele cao-informatie en interessante grafieken op de speciale AWVN-website cao-kijker.
Ook op deze site vindt u alle informatie over het lopende cao-seizoen, en wel in het actuele HR-issue Arbeidsvoorwaardenoverleg 2018.

Dat meldt werkgeversvereniging AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaardenadviseur van werkgevers, in het januari-bericht over het verloop van het cao-seizoen. AWVN is betrokken bij het merendeel van alle 850 Nederlandse cao’s en bij een belangrijk deel van de arbeidsvoorwaardenregelingen in Nederland.

De akkoorden hebben vrijwel allemaal betrekking op de marktsector en zijn daarbinnen verspreid over eigenlijk alle sectoren. In de meeste sectoren zweeft de gemiddelde loonafspraak rond de 2 procent. In de industrie worden gemiddeld wat hogere loonafspraken gemaakt dan in de dienstverlening, maar het is nog onduidelijk of dat het begin van een trend is.

Bij de overheid, in de zorg en in het onderwijs kwamen in 2018 nog vrijwel geen nieuwe cao’s tot stand. Omdat in die sectoren meerdere contracten op vernieuwing wachten, kan de (semi-)publieke sector een fors effect hebben op de loonstijging in 2018.

Het cao-seizoen in één oogopslag

Inlichtingen
Jannes van der Velde, 06 109 133 07, j.velde@awvn.nl

Bron persbericht AWVN, 14 februari 2018

0 reacties