donderdag 29 maart 2018

AWVN lanceert Nationale voorbeeldenbank inclusief werkgeven

Den Haag, 29 maart 2018 – In aanwezigheid van Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, lanceert werkgeversvereniging AWVN vandaag, op de Dag van de Duizend Voorbeelden, de Nationale voorbeeldenbank inclusief werkgeven.

Deze voorbeeldenbank is bedoeld voor werkgevers die werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans willen bieden en inspiratie zoeken van collega-werkgevers in hun regio of sector. AWVN houdt al langere tijd bij, welke organisaties ruimte maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De voorbeeldenbank, een online, gemakkelijk doorzoekbare database, bevat nu al 200 inclusieve werkgevers en daar komen er vóór de zomer nog eens ruim 200 bij. Daarna laat AWVN de voorbeeldenbank verder groeien.
Deze voorbeeldenbank is de eerste database die alle inclusieve organisaties in Nederland samenbrengt, zodat werkgevers die ook ruimte willen maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op één plek kunnen zoeken naar voor hen relevante voorbeeldbedrijven.

Gastheer van de bijeenkomst is Koppert Cress, een inclusieve kweker in Monster. De Dag van de Duizend Voorbeelden wordt georganiseerd door Op naar de 100.000 banen, het banenproject van VNO-NCW/MKB-Nederland en LTO Nederland.

Einde bericht
Inlichtingen AWVN, Annemieke Janus, 06 239 315 47, janus@awvn.nl.

0 reacties