dinsdag 29 mei 2018

Pamflet tegen verkorting duur 30%-regeling

AWVN is mede-ondertekenaar van een pamflet dat het kabinet oproept de 30%-regeling voor bestaande gevallen ongemoeid te laten. Het pamflet wordt op dinsdag 29 mei aangeboden aan de vaste Kamercommissie van Financiƫn.

De regeling maakt het voor Nederlandse werkgevers mogelijk om expats tot 30 procent van het loon belastingvrije vergoedingen te geven voor noodzakelijke kosten bij het werken in Nederland (zogenaamde extraterritoriale kosten). Het kabinet wil de regeling nu verkorten van acht naar vijf jaar, niet alleen voor toekomstige expats, maar ook voor buitenlandse werknemers die nu al in Nederland werken.

De verkorting van de duur is schadelijk voor het vestigingsklimaat in Nederland. In de wereldwijde slag om talent die nu gaande is, is iedere beperking van de 30%-regeling onwenselijk, ineffectief en onnodig, zo valt te lezen in het pamflet dat niet alleen AWVN heeft ondertekend, maar ook VNO-NCW, MKB Nederland, diverse multinationals en wetenschappelijke instellingen. De ondertekenaars roepen de Tweede Kamer en de staatssecretaris op om in ieder geval bestaande gevallen te respecteren en de looptijd van afgegeven beschikkingen niet tussentijds in te korten.

Lees hier een uitgebreider nieuwsbericht over de aanpassingen die het kabinet wil doorvoeren in de 30%-regeling.

 

0 reacties