Home / Nieuws / Werkt u mee aan een gezond(er) bedrijfsrestaurant?
donderdag 07 februari 2019

Werkt u mee aan een gezond(er) bedrijfsrestaurant?

We weten het allemaal: gezonder eten betekent minder ziek zijn en dus minder kosten voor de zorg, ook voor u, als werkgever. Veel mensen wíllen gezond eten, zo blijkt uit vele studies. Maar het is niet altijd gemakkelijk. Daarom is een steuntje in de rug behulpzaam. U als werkgever kunt daarbij helpen.

Steeds meer werkgevers zien voor zichzelf een rol in het stimuleren van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van hun werknemers. Omdat daarmee arbeidsuitval, ziekteverzuim en verlies aan productiviteit vermindert. Maar ook omdat werkgevers aantrekkelijker worden voor werknemers wanneer ze aandacht schenken aan vitaliteit. Werkgevers ontwikkelen daarom programma’s. Daarin is ook aandacht voor voeding essentieel, zo vinden AWVN, Veneca, Voedingscentrum Nederland, Wageningen Universiteit en Research en het Louis Bolkinstituut.

Om die reden hebben bovengenoemde partijen een publiek-private samenwerking ontwikkeld. We willen testen welke veranderingen in het aanbod van voeding in de bedrijfsrestaurants leiden tot gezondere voedingsconsumptie, met positieve effecten op (beleving van) vitaliteit en gezondheid van werknemers en ook tevredenheid bij die werknemers over hun werkgevers die hen helpen bij het stimuleren van een gezond voedingspatroon.

We doen het onderzoek in de praktijk. Samen met cateraars gaan we interventies ontwikkelen en uittesten – aansluitend bij de praktijk. U kunt meedoen wanneer Albron, Appèl, Hutten, ISS Catering Services of SAB Catering bij u de catering verzorgt. Klinkt dit aantrekkelijk? Neem dan contact op met Marieke Meeusen, Wageningen Economic Research, marieke.meeusen@wur.nl, 070-3358340.