vrijdag 03 juli 2020

NOW-2: wat u moet weten voor u aanvraagt

De NOW-2 regeling is bekend. Een samenvatting op hoofdlijnen van de Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-2).

NOW-2 tool
Bereken in een handomdraai de hoogte van de subsidie met de NOW-2 tool van AWVN.

Webinar
Senior jurist Marco Veenstra en arbeidsvoorwaardenadviseur Marijn van der Heiden van AWVN lichten de NOW-2 toe in een webinar over de NOW-2. En download de bijbehorende hand-out.

Het kabinet heeft, toen de gevolgen van de uitbraak van het COVID-19-coronavirus zichtbaar werden, het Noodpakket banen en economie opgesteld, een massief en breed pakket waarbij aan werknemers, zzp’ers en bedrijven ondersteuning wordt geboden om zoveel mogelijk banen te behouden en de economische gevolgen van de uitbraak van het COVID-19-coronavirus zoveel mogelijk te beperken.
Onderdeel van dit Noodpakket was de Eerste tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-1). De NOW-1 is op 1 april 2020 gepubliceerd en nadien driemaal gewijzigd. Aanvragen voor NOW-subsidie over de loonsom van maart tot en met mei 2020 konden worden ingediend van 6 april tot en met 5 juni 2020.

Vanwege de aanhoudende recessie worden de diverse maatregelen uit het Noodpakket verlengd, zij het met aanpassingen op onderdelen. Een aantal wijzigingen is doorgevoerd om te voorkomen dat bedrijven die niet kunnen uitsluiten dat ze noodgedwongen moeten herstructureren, een te hoge drempel ervaren om de NOW aan te vragen en er daardoor onnodig werkgelegenheid wordt verminderd. Deze gewijzigde regeling is de Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-2). De doelgroep bestaat ook bij de NOW-2 uit werkgevers die te maken hebben met een omzetverlies van ten minste 20%, maar dan over een viermaandsperiode gelegen tussen 1 juni en 30 november 2020. De NOW-2 is op 25 juni 2020 in de Staatscourant gepubliceerd.

Hieronder een samenvatting op hoofdlijnen van de NOW-2.
De regeling is op onderdelen technisch complex en een samenvatting op hoofdlijnen kan niet aan in alle gevallen aan de complexiteit recht doen. Aan deze samenvatting kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Heeft u specifieke vragen? Neem dan contact op met uw vaste accountmanager, of met de AWVN-werkgeverslijn: 070 850 86 05, werkgeverslijn@awvn.nl.

In onderstaande download zijn de wijzigingen in de NOW-2 ten opzichte van de NOW-1 in vet weergegeven.

0 reacties