woensdag 13 mei 2020

Bereken nu ook de verwachte feitelijke subsidie NOW

Met de tijdelijke noodmaatregel overbrugging behoud werkgelegenheid (NOW) kunt u subsidie aanvragen en een voorschot op uw loonkosten krijgen. Grote kans dat u deze subsidie inmiddels hebt aangevraagd. Uit cijfers van het UWV van 8 mei 2020 blijkt dat ruim 120.000 werkgevers al een aanvraag voor deze subsidie hebben ingediend. Toch hebben veel werkgevers (nog) geen aanvraag ingediend, bijvoorbeeld omdat zij de omzetontwikkeling beter willen vaststellen of gebruik willen maken van de mogelijkheid om de omzetdaling te baseren op werkmaatschappijniveau. U heeft tot uiterlijk 31 mei 2020 de tijd om een subsidieaanvraag te doen over de periode maart t/m mei.

AWVN heeft de bestaande NOW-tool, met de voorlopige subsidieberekening, uitgebreid. Bereken nu ook de verwachte feitelijke subsidie (nacalculatie). Deze uitbreiding kan voor u belangrijk zijn als u inschat dat de gemiddelde loonsom per maand in de subsidieperiode (maart t/m april) beduidend lager is dan de loonsom van januari, als gevolg van de uitbetaling van bijzondere beloningen in de eerste maand. Als dit het geval is, kunt u een forse korting op de voorlopige subsidie verwachten en kan het verstandig zijn om maatregelen te overwegen die deze korting kunnen beperken. Uw AWVN-adviseur kan u hierbij ondersteunen.

In de nieuwe uitgebreide NOW-tool wordt op basis van uw verwachte loonsom in de subsidieperiode en de eventueel bijgestelde omzetdaling berekend of u een terugvordering of een nabetaling op het verkregen voorschot kunt verwachten, waarbij inzichtelijk wordt gemaakt op basis van welke elementen de verwachte korting op de voorlopige subsidie is gebaseerd (lagere loonsom, andere omzetdaling of boete).

Voor AWVN-leden
Krijg direct toegang tot de uitgebreide NOW-tool door in te loggen. Klik hiervoor op onderstaande button. AWVN-lid en nog geen account? Mail de AWVN-werkgeverslijn en krijg direct een account: werkgeverslijn@awvn.nl.

Inloggen voor leden

Geen AWVN-lid?
Bent u geen lid van AWVN? Na registratie kunt u eenmalig gratis gebruik maken van de uitgebreide NOW-tool met nacalculatie. Klik op onderstaande button.

Registreren voor niet-leden

0 reacties