Home / Leerrekening nu ook in de supermarkt
dinsdag 26 mei 2020

Leerrekening nu ook in de supermarkt

Werknemers in de levensmiddelendetailhandel (supermarkten en foodspecialiteitenwinkels) hebben sinds kort een persoonlijk opleidingsbudget onder de naam ‘leerrekening’. Hiermee kunnen ze naar eigen inzicht trainingen of cursussen aanschaffen en zo de regie nemen over hun eigen ontwikkeling.

Tiptrack is ontwikkeld door werkgeversvereniging AWVN, die al jaren werkgevers adviseert op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Uit ervaring en literatuuronderzoek blijkt dat het belangrijk is om eigen regie bij medewerkers te stimuleren. Tiptrack is een online platform dat werkenden faciliteert om zelf de regie te voeren over hun eigen duurzame inzetbaarheid en daarmee hun loopbaan.

Het werk in de supermarkt verandert steeds sneller. De leerrekening helpt medewerkers om duurzaam inzetbaar te blijven. Medewerkers kunnen het saldo op hun leerrekening (medewerkers die vanaf 1 januari 2018 in dienst zijn hebben al ruim €350,- opgebouwd) via Tiptrack besteden aan trainingen of cursussen voor het vervullen van hun huidige functie of gericht op toekomstig werk. Ook kunnen ze voor persoonlijk advies terecht bij scholings- en loopbaanadviseurs.

De leerrekening betreft een brancheafspraak tussen werknemers (CNV) en werkgevers (Vakcentrum en VGL). AWVN zorgt met Tiptrack voor de implementatie en uitvoering. Werknemers van Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl, Detail Result, Dirk van den Broek, Poiesz, Dekamarkt, Jan Linders, Boni, Vomar en het Vakcentrum kunnen al gebruik maken van hun leerrekening. Overige werkgevers volgen op korte termijn.

0 reacties