donderdag 29 oktober 2020

VodafoneZiggo: structureel thuiswerken na corona

VodafoneZiggo laat zijn personeel ook na de coronacrisis structureel de helft van de tijd thuiswerken. Daarmee is het naar eigen zeggen de eerste grote Nederlandse werkgever die daartoe besluit. HR-directeur Thomas Mulder en AWVN-beleidsadviseur Anne Megens praten op 27 oktober 2020 over deze vernieuwing op BNR Nieuwsradio.

“We laten mensen twee tot drie dagen per week vanuit huis werken,” zegt Thomas Mulder van VodafoneZiggo. “Dat geldt voor onze kantoormedewerkers, maar ook voor de mensen in ons callcenter en bij sales.” Medewerkers mogen zelf kiezen of zij gebruik willen maken van dit nieuwe thuiswerkbeleid.

Anne Megens van AWVN ziet dat meer werkgevers nadenken over thuiswerken in het post-coronatijdperk. “Veel bedrijven zijn op dit moment in overleg met ondernemingsraad of vakbond over een thuiswerkregeling. De meeste werkgevers denken daarbij aan een hybride vorm. Bij sommige werkgevers is werken op locatie echter noodzakelijk, daar moeten we niet aan voorbijgaan.”

Beluister hier het gesprek met Thomas Mulder en Anne Megens op BNR

AWVN adviseert werkgevers die nadenken over structurele vormen van thuiswerken om een ‘waarjewerkt-budget’ in te voeren. Uit zo’n per werknemer vast te stellen potje kan de werkgever de betreffende vergoedingen betalen al naar gelang de gemaakte kosten en het aantal gereisde kilometers.

Download hier onze position paper over thuiswerkproof HR-beleid

0 reacties