maandag 27 januari 2020

Een verplichte basisverzekering, hoe dan?

AWVN, de vakbonden en ook de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid adviseerden het al eerder: een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers én zzp’ers. De commissie-Borstlap volgde op 23 januari en gaat zelfs een stap verder: het hele sociale zekerheidsstelsel moet op de schop. Maar hoe dan? En wat gaat het kosten?

Dagblad Trouw sprak met AWVN-beleidsadviseur Anne Megens over de hervorming van onze sociale zekerheid. Anne zat vorig jaar in een denktank van SEO Economisch Onderzoek, gefinancierd door Instituut GAK. Daarin dacht zij met andere arbeidsmarktexperts de afgelopen maanden na over hoe we de sociale zekerheid anders kunnen vormgeven. “Nu hangen veel werknemersverzekeringen samen met het vaste contract. Dat moet van elkaar losgekoppeld worden. We moeten van een werknemersverzekering naar een voor werkenden.”

In dat interview komt uiteraard ook de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor alle werkenden aan bod. Daarover bestaat steeds meer consensus in de polder, ziet Anne.

Lees het hele interview over de sociale zekerheid hier

Stel een vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties