maandag 08 juli 2019

Fransen bemoeilijken zakenreizen

Frankrijk en andere EU-landen maken misbruik van de Europese wetgeving over detachering van werknemers om zakenreizen te bemoeilijken. Ze jagen Nederlandse bedrijven die hun mensen willen uitsturen op hoge kosten met tijdrovende en onnodige procedures, die de komst van buitenlands personeel moeten ontmoedigen. Dat meldt het FD op vrijdag 5 juli op basis van een onderzoek van AWVN en KPMG Meijburg & Co Expatriate Services onder Nederlandse bedrijven naar de Handhavingsrichtlijn van de EU.

“Aan sommige eisen valt gewoon niet te voldoen,” zegt Ruud Blaakman, adviseur internationale arbeidsmobiliteit bij AWVN, over de Handhavingsrichtlijn. “Zo moet je aantonen dat je onder de sociale zekerheid in het thuisland valt. Het aanvragen van die verklaring kan weken duren. Voor een zakelijke bespreking is dat ondoenlijk.”

Lees het hele artikel in het FD hier (u moet hiervoor wel inloggen)

De Handhavingsrichtlijn van de EU was ook onderwerp van gesprek tijdens radioprogramma De Ochtendspits op BNR op vrijdag 5 juli. Ook daarin kwam Ruud Blaakman aan het woord over het onderzoek dat AWVN en KPMG hiernaar hebben gedaan.
U kunt het radiofragment hier terugluisteren

0 reacties