maandag 11 mei 2020

Van douane tot ICT: in deze sectoren zijn nog mensen nodig

De economie staat stil en van een krappe arbeidsmarkt is opeens geen sprake meer. Toch hebben sommige sectoren hard mensen nodig, en dan hebben we het niet alleen over supermarkten en de zorg. Is omscholen slim, vraagt Intermediair zich af in een artikel over sectoren die het door de coronacrisis juist extra druk hebben en om personeel verlegen zitten.

Volgens AWVN-beleidsadviseur Koen van Schie-Akdag, die in het artikel aan het woord komt, laat deze crisis zien waartoe werkgevers in Nederland in staat zijn. “Ze kunnen snel opschalen en consumenten blijven bedienen.” Hoewel veel werkgevers de pieken met hun huidige personeel kunnen opvangen, ziet hij ook sectoren waar nu extra veel personeel moet worden geworven, zoals de pakket- en supermarktbezorging, waar al een tekort was. “Door het stilvallen van grote delen van de economie is het wat makkelijker om personeel te vinden voor deze functies.”

De grootste uitdagingen ziet hij in de tuinbouw, waaruit veel arbeidsmigranten zijn teruggekeerd naar hun thuisland. In deze sector, maar ook in de pakket- en supermarktbezorging (bezorging en distributiecentra), en bij toeleveranciers van voedingsmiddelen en verpakkingsmiddelen, is veel vraag naar personeel. Dit is ook werk waarin volgens Van Schie-Akdag mensen vrij snel aan de slag kunnen zonder veel scholing.

Benieuwd naar het hele artikel over sectoren die het door de coronacrisis extra druk hebben? Lees hier het artikel in Intermediair

Stel Koen een vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties