Home / Nieuws / Ook Dura Vermeer kiest voor Tiptrack
donderdag 26 september 2019

Ook Dura Vermeer kiest voor Tiptrack

Op woensdag 25 september zijn medewerkers van Dura Vermeer Materieel van start gegaan met Tiptrack – het online platform dat duurzame inzetbaarheid concreet maakt door medewerkers te stimuleren om regie te nemen over hun loopbaan en gezondheid.

De materieeldienst van bouwconcern Dura Vermeer, Dura Vermeer Materieel, telt 160 medewerkers van alle opleidingsniveaus. Langer door kunnen werken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zwaar werk, snelle ontwikkelingen en de werk-privébalans zijn voorbeelden van factoren die dit belemmeren. Dura Vermeer heeft daarom sinds een jaar een intern vitaliteitsprogramma, #DV4FIT, voor alle locaties uitgerold. Tiptrack, voorlopig nog een pilot, wordt op termijn aan dit programma toegevoegd omdat Tiptrack de eigen regie stimuleert en faciliteert: een belangrijke sleutel voor duurzame inzetbaarheid.

Kick-offpresentatie bij Dura Vermeer Materieel in Haaften.

Maarten van Driel, algemeen directeur van Dura Vermeer Materieel: “Dura Vermeer start nu met een proef bij Dura Vermeer Materieel. We willen eerst leren van deze pilot en daarna kijken hoe we Tiptrack op andere locaties gaan implementeren. Belangrijk voor ons is of onze medewerkers zo’n platform, en de mogelijkheden die het platform biedt, waarderen.”

Tiptrack is een online platform voor duurzame inzetbaarheid dat medewerkers faciliteert bij de eigen regie over hun loopbaan. Werkgeversvereniging AWVN heeft Tiptrack ontwikkeld in samenwerking met Indicia Nederland. Gebruikers van Tiptrack kunnen met een duurzame-inzetbaarheidsscan inzicht krijgen in hun eigen situatie. Op basis van de uitslag krijgen zij een passend aanbod van tips, testen en een breed scala aan opleidingen. Tiptrack richt zich op alle vijf de pijlers van duurzame inzetbaarheid: werk, ontwikkeling, gezondheid en vitaliteit, geldzaken, en werk-privébalans.
Ook ontzorgt Tiptrack werkgevers. Zo worden de administratieve lasten van de individuele duurzame inzetbaarheidsbudgetten verminderd door de ingebouwde fiscale vragenlijst van de Belastingdienst.

Dura Vermeer werkt op het gebied van duurzame inzetbaarheid samen met Volandis, het kennis- en adviescentrum dat namens alle cao-partijen werkt aan een gezonde bouw- en infrasector. Volandis zoekt meer werkgevers in de branche die een pilot willen doen met Tiptrack.
Peggy Wolfgang, adviseur DIA werknemers van Volandis: “Nu Dura Vermeer is begonnen met Tiptrack, is de verwachting dat de andere leden van Volandis spoedig zullen volgen. Duurzame inzetbaarheid is belangrijk voor de bouw- en infrasector. Voor Volandis gaat duurzame inzetbaarheid over veilig en gezond werken, plezier houden in het werk en op tijd vooruit kijken naar het werk in de toekomst. Gezonde en gemotiveerde mensen halen immers de beste resultaten. En dat is goed voor iedereen.”