woensdag 13 mei 2020

Concern en NOW: op welke omzetdaling subsidie aanvragen?

Als rechtspersonen die onderdeel zijn van een concern de NOW-subsidie willen aanvragen, moeten zij die baseren op de (verwachte) omzetdaling van het concern. Sinds 5 mei is op die regel een aanvulling gekomen. Individuele werkmaatschappijen van een concern kunnen subsidie voor hun loonkosten aanvragen op basis van de omzetdaling van de werkmaatschappij als bij het concern kan worden vastgesteld dat er sprake is van minder dan 20% omzetdaling.

Maar de NOW moet worden aangevraagd op basis van een verwachte omzetdaling. Wat als werkmaatschappijen de NOW aanvragen op grond van de eigen omzetdaling, en er dus vanuit gaan dat het concern onder de 20% blijft, en de uiteindelijke omzetdaling van het concern is toch 20% of meer? Ook het omgekeerde kan zich voordoen: wat als werkmaatschappijen subsidie aanvragen op grond van de verwachte omzetdaling van het concern, maar die blijft uiteindelijk onder de drempel van 20%?

Hoe te voorkomen dat u uiteindelijk met lege handen staat, omdat u niet aan de eisen voldoet die op uw situatie van toepassing zijn?

Verder lezen?

Log in of maak een tijdelijk account aan

0 reacties