04 december 2020

De beoordeling is dood. Leve de beoordeling

Een beoordelingsgesprek, zitten leidinggevenden en medewerkers daar nog op te wachten? Past het nog bij deze coronatijd waarin we elkaar alleen op afstand zien? Het vertrouwde eindejaarsgesprek krijgt een ander leven in tijden van corona. Is het tijd voor afschaffing of heeft dit ritueel nog wel degelijk zin, vroeg het FD zich vrijdag 4 december af in een artikel over het beoordelingsgesprek.

“In 2020 zul je de normale beoordeling achterwege moeten laten,” vertelt AWVN-adviseur Valentijn Verpaalen aan het FD. Hij pleit voor een andere vorm van beoordelen: een aanpak die kortcyclisch is, met kortere gesprekjes gedurende het jaar en waarbij de leidinggevende meer een rol als coach inneemt. Centraal staat de vraag hoe de medewerker zich verder kan ontwikkelen. Die zou meer zelf de regie over zijn eigen toekomst moeten nemen.

Valentijn is niet de enige die aan het woord komt. Ook HR-adviseurs en HR-professionals van o.a. Rabobank en Amsterdam UMC laten hun licht schijnen over nut en noodzaak van het beoordelingsgesprek.

Lees hier het hele artikel De beoordeling is dood. Leve de beoordeling uit het FD

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden