Home / Nieuws / AWVN tekent convenant ‘psychisch kwetsbaar’
donderdag 21 november 2019

AWVN tekent convenant ‘psychisch kwetsbaar’

AWVN heeft zich aangesloten bij het convenant om mensen met een psychische kwetsbaarheid aan duurzaam werk te helpen. Op 21 november zette algemeen directeur Harry van de Kraats z’n handtekening onder ‘Samen werken aan wat werkt’.

Onderzoek wijst uit dat voor deze groep mensen een baan als medicijn kan werken. Daarom voert de werkgeversvereniging sinds vorig jaar een project uit om mensen met een psychische kwetsbaarheid vanuit hun behandeling direct naar werk te begeleiden.

AWVN vindt dat iedereen naar vermogen mee moet kunnen doen en heeft al veel jaren ervaring met het vraagstuk van de inclusieve arbeidsmarkt. Vorig jaar heeft AWVN onderzocht welke stakeholders betrokken zijn en moeten worden, om iemand met een psychische kwetsbaarheid succesvol naar werk te begeleiden. Dat heeft een aanpak opgeleverd, die dit en komend jaar getoetst en waar nodig verbeterd wordt in 25 pilotprojecten.

AWVN-directeur Harry van de Kraats vindt dat werkgevers ook een maatschappelijke rol te vervullen hebben en vindt inclusief werkgeven ontzettend belangrijk: “Daarom sluiten wij ons vandaag aan bij dit convenant om mensen met een psychische kwetsbaarheid naar duurzaam werk te brengen.”

Ook staatssecretaris Van Ark is verheugd over deze stap van AWVN: “Veel mensen met een psychische kwetsbaarheid staan zonder baan langs de kant. Vaak krijgen ze te horen dat ze eerst beter moeten worden voordat ze aan het werk kunnen. Maar werk is vaak juist een medicijn en kan helpen om beter te worden. Ik ben dan ook heel blij dat de werkgevers van AWVN zich inzetten voor banen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.”

Meer informatie  
• Harry van de Kraats tekent het convenant Samen werken aan wat werkt! (video op YouTube)
AWVN-project om mensen met een psychische kwetsbaarheid duurzaam aan werk te helpen