Home / Nieuws / AWVN en Indicia werken samen aan innovatieve dienstverlening
maandag 30 september 2019

AWVN en Indicia werken samen aan innovatieve dienstverlening

Werkgeversvereniging AWVN en digitale dienstverlener Indicia hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit vormt de basis voor een compleet vernieuwd Tiptrack, het online platform voor duurzame inzetbaarheid, alsmede voor verdere innovatie van de dienstverlening van AWVN.

Van links naar rechts: John Simons (AWVN), Harry van de Kraats (AWVN), Carlo Korssen (Indicia), Renske Rietbergen (AWVN) en Dennis van den Broek (Indicia).

‘Dit partnerschap is een belangrijke stap voor de continue innovatie van de dienstverlening van AWVN,’ aldus Harry van de Kraats, directeur van AWVN. ‘Met Indicia’s kennis en ervaring op het gebied van digitalisering en het ontwikkelen van klantgerichte digitale oplossingen en platforms, zal AWVN de komende jaren haar online- en datastrategie weten te realiseren.’
Carlo Korssen, CEO en founder van Indicia: ‘We zien AWVN als een innovatieve partner. We vullen elkaar goed aan. Met Tiptrack hebben we samen een geweldig resultaat neergezet. Met deze solide basis kunnen we de komende tijd stappen gaan zetten, zodat we goed kunnen inspelen op de behoeften van werkgevers en de steeds snellere ontwikkelingen.’

Eerste resultaat samenwerking: vernieuwde versie Tiptrack
AWVN heeft samen met Indicia een compleet vernieuwde versie ontwikkeld van Tiptrack, het online platform voor duurzame inzetbaarheid dat medewerkers faciliteert bij de eigen regie over de loopbaan. De vernieuwde versie is op 25 september live gegaan. Op basis van data-analyse en gebruiksonderzoek is Tiptrack op diverse punten verbeterd. De navigatie, menustructuur en lay-out zijn vereenvoudigd, zodat gebruikers sneller vinden wat ze zoeken. Ook is de dagbeoordeling – als laagdrempelige manier om inzicht in je eigen situatie te krijgen – vervangen door een korte duurzame-inzetbaarheidsscan. Op basis van de uitslag krijgen gebruikers een passend aanbod van tips, testen en opleidingen. Voor werkgevers zijn de administratieve lasten van de individuele duurzame-inzetbaarheidsbudgetten verminderd door de ingebouwde fiscale vragenlijst van de Belastingdienst. Verder krijgen werkgevers toegang tot een digitaal dashboard met real time rapportages over het gebruik van Tiptrack door hun medewerkers, zonder dat deze informatie herleidbaar is naar individuele personen.

Van website tot digitaal data- en kennisplatform
Maar de samenwerking tussen Indicia en AWVN gaat verder dan Tiptrack. ‘Indicia is al meerdere jaren intensief betrokken bij de ontwikkeling en het beheer van de AWVN-websites www.awvn.nl en de cao-kijker. Met het partnerschap onderstrepen we de ambitie van AWVN om de website in de komende jaren te transformeren tot hét digitale data- en kennisplatform voor werkgevers,’ zegt Harry van de Kraats.