07 januari 2020

Wat moet arbeidsmediator weten van de Wab

De Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) maakt deel uit van de maatregelen die het kabinet-Rutte III bij zijn aantreden al aankondigde om een nieuwe balans op de arbeidsmarkt te creƫren. Met de Wab, die sinds 1 januari 2020 van kracht is, wil de overheid het voor werkgevers aantrekkelijker maken werknemers in (vaste) dienst te nemen. Hiertoe zijn financiƫle prikkels in het leven geroepen. Ook komt er een nieuwe, bredere ontslaggrond naast de bestaande ontslaggronden. Zo zou ontslag iets eenvoudiger moeten worden. De Wab heeft ook als doel concurrentie op arbeidsvoorwaarden te voorkomen, bijvoorbeeld via payrolling, en oproepkrachten meer werk- en inkomenszekerheid te bieden.

AWVN-advocaat Astrid Zuidinga schreef voor het Tijdschrift Conflicthantering een artikel over de Wab en wat deze nieuwe wet betekent voor het arbeids- en ontslagrecht.
Wat moeten arbeidsmediators weten van de Wab?

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden