donderdag 03 oktober 2019

Campagne AP persoonsgegevens zieke werknemer

De Autoriteit Persoonsgegevens vervolgt deze maand de campagne met informatie over persoonsgegevens van zieke werknemers.

Wat mag je als werkgever vragen aan een werknemer die zich ziek meldt? En wat beslist niet, maar soms toch wel? Wat mag/moet je daar van vastleggen? En wat mag je over die werknemer vertellen aan zijn of haar collega’s? Of dat beter aan hem/haar zelf overlaten? Wat is de rol van de arbodienst bij dossiervorming en verdere gegevensverwerking, op wiens verzuimregistratiesysteem? Wat mag je als werkgever vragen aan een werknemer die zich ziek meldt? Wat mag je vastleggen in zijn/haar personeelsdossier? En wat mag je over die werknemer vertellen aan zijn of haar collega’s?

In reactie op de meest gestelde vragen, heeft de AP de informatie over wat je mag vastleggen over zieke werknemers uitgebreid. Bestaande Q&A’s zijn aangepast, er zijn nieuwe Q&A’s toegevoegd en de AP biedt een privacyvideo over wat je mag vastleggen over zieke werknemers. Deze informatie is te vinden op de campagnewebsite hulpbijprivacy.nl en social media.

Bron nieuwsbericht AP

0 reacties