maandag 15 februari 2021

Afscheid nemen in goed overleg

Reorganisaties zijn intensieve trajecten. In veel gevallen neemt u in een reorganisatie afscheid van werknemers: afscheid nemen in goed overleg. De voornaamste routes om dit ontslag te realiseren zijn een ontslag met wederzijds goedvinden via een vaststellingsovereenkomst of een ontslagprocedure bij UWV. In dit artikel leest u over de eerste route en over de vragen die hierbij spelen.

AWVN-advocaat Astrid Zuidinga schreef dit artikel voor HR Rendement. Het is onderdeel van een korte serie over bedrijfseconomisch ontslag. In dit artikel wordt ontslag met wederzijds goedvinden via een vaststellingsovereenkomst behandeld. In het volgende nummer leest u meer over de ontslagprocedure bij UWV.

Onderstaande vragen komen in het artikel aan de orde.

  • Wat is een vaststellingsovereenkomst?
  • Was is het voordeel van een vaststellingsovereenkomst boven een UWV-procedure?
  • Wanneer kunt u een vaststellingsovereenkomst sluiten?
  • Waar moet een overeenkomst aan voldoen?
  • Waar moet u nog meer op letten bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst?

webbanner reorganiseren procesDe vaststellingsovereenkomst is maar een radartje in het hele proces van een reorganisatie. In de gratis brochure Reorganiseren – het proces vindt u het antwoord op de vraag: Hoe kom je tot een succesvolle reorganisatie? We staan uitgebreid stil bij de 3 fasen in het proces. Ook krijgt u antwoord op de volgende vragen. Hoe bereiden we de reorganisatie voor? Met welke partijen moeten we in gesprek? Hoe implementeren we de reorganisatie? Uit welke fases bestaat het reorganisatieproces? Download de brochure.

Download het artikel van Astrid Zuidinga over de vaststellingsovereenkomst. 

0 reacties