09 april 2024

Powerworkshop ‘Hybride werken voor grensarbeiders’

Powerworkshops
Internationale arbeidsmobiliteit

Online workshops van maximaal vier uur – regelmatig onderbroken door een korte pauze – waarin AWVN-experts u op de hoogte brengen van de ins en outs op het gebied van het uitzenden van medewerkers of het inhuren van buitenlandse werknemers. Tijdens de bijeenkomsten is er volop gelegenheid om aan de docenten vragen te stellen.

Thuiswerken (hybride werken) is sinds de coronaperiode niet meer weg te denken.

Voor grensarbeiders zit aan het thuiswerken meer vast dan het enkel niet meer op kantoor in Nederland werken. Het gevaar van een gedwongen switch op het gebied van de sociale zekerheid (van Nederland naar het woonland), ligt op de loer. Dat levert mogelijk extra werkgeverslasten op, en daar zit u niet op te wachten. Ook zijn er tal van fiscale aspecten verbonden aan hybride werken in relatie tot grensarbeid.

In deze powerworkshop brengt Ruud Blaakman u op de hoogte van de consequenties op sociale-zekerheidsgebied; Armand Lahaije licht de fiscale aspecten toe.

Na deze workshop heeft u inzicht in de complexiteit van het hybride werken van grensarbeiders op sociaal-zekerheidsrechtelijk en fiscaal vlak. Tevens bent u op de hoogte van de laatste arbeidsrechtelijke ontwikkelingen op het gebied van grensarbeid.

Powerworkshop ‘Hybride werken voor grensarbeiders’

Datum 9 april 2024, 9.30-13.30 uur
Online Via Teams
Docenten Ruud Blaakman en Armand Lahaije
Kosten € 575 voor leden en € 675 voor niet-leden (prijzen excl. btw)
Inschrijven Via het aanmeldformulier (zie hieronder)
Vragen Neem contact op met Frederique Zeemans, f.zeemans@awvn.nl

De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Bij grensoverschrijdend werken moeten zowel de werkgever als de werknemer op vijf rechtsgebieden regels in acht nemen en zaken regelen.
Migratierecht Is een verblijf- en/of tewerkstellingsvergunning nodig om in het werkland te verblijven en/of te werken?
Sociale zekerheid Welke sociale-zekerheidswetgeving is van toepassing en hoe is aansprakelijkstelling voor niet afdragen van sociale-verzekeringspremies te voorkomen?
Arbeidsrecht & arbeidsvoorwaarden Welk arbeidsrecht is in de werksituatie van toepassing, en welke aanvullende arbeidsvoorwaarden moet en kunt u bieden?
Fiscaal recht Waar is het loon belast?
Pensioen Is er een pensioenregeling en wat zijn de (fiscale) gevolgen ervoor van werken in het buitenland?

Het niet goed regelen of het niet naleven van de regelgeving, kan forse consequenties hebben voor zowel werkgever als werknemer. Daarom heeft AWVN voor werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werkgevers inhuren powerworkshops ontwikkeld.

Aanmeldformulier (let op: u moet hiervoor inloggen)

Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent. U kunt inloggen via deze link:
Login

Heeft u nog geen account voor deze website? U kunt via onderstaande link een (tijdelijk) account aanmaken.
Registratie
Na het voltooien van de registratie en nadat u opnieuw ingelogd bent dient u zich alsnog zelf in te schrijven voor dit evenement.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden