21 december 2023

Powerworkshop | De 30%-regeling – actuele ontwikkelingen

Powerworkshops
Internationale arbeidsmobiliteit

Online workshops van maximaal vier uur – regelmatig onderbroken door een korte pauze – waarin AWVN-experts u op de hoogte brengen van de ins en outs op het gebied van het uitzenden van medewerkers of het inhuren van buitenlandse werknemers. Tijdens de bijeenkomsten is er volop gelegenheid om aan de docenten vragen te stellen.

De 30%-regeling mag zich sinds jaar en dag op warme belangstelling van politiek en praktijk verheugen. Na de beperking van de looptijd vijf jaar geleden, wordt in 2024 het maximale voordeel van de regeling afgetopt op de “Balkenende”-norm. Hoe moet dat in de praktijk? Daarnaast zijn bij de behandeling van het Belastingpakket 2024 er nog twee wijzigingen bij amendement aangenomen die, als de Eerste Kamer daarmee akkoord gaat, ook per 1 januari 2024 van toepassing zijn. Daarbij gaat het om het gradueel verlagen van het voordeel van de 30%-regeling naar gelang de toepassingsduur toeneemt en het afschaffen van de keuze voor uw werknemer om als zogenaamd “partieel buitenlands belastingplichtige” te worden behandeld, waardoor buitenlands inkomen in box 2 (aanmerkelijk belang) en box 3 (sparen en beleggen) in Nederland niet wordt belast. Er komen overgangsmaatregelen waarvan de inhoud thans nog niet bekend is. Deze maatregelen zouden kunnen dwingen om nog in december 2023 actie te ondernemen.

Na het volgen van de workshop bent u weer helemaal op de hoogte van de huidige regeling en de aankomende wijzigingen.

Powerworkshop ‘De 30%-regeling’

Datum 21 december 2023, 9.30 -12.30 uur
Online Via Teams
Docent Armand Lahaije
Kosten € 375 voor leden en 475 voor niet-leden (prijzen excl. btw)
Inschrijven Via het aanmeldformulier (zie hieronder)
Vragen Neem contact op met Frederique Zeemans, f.zeemans@awvn.nl

De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Bij grensoverschrijdend werken moeten zowel de werkgever als de werknemer op vijf rechtsgebieden regels in acht nemen en zaken regelen.
Migratierecht Is een verblijf- en/of tewerkstellingsvergunning nodig om in het werkland te verblijven en/of te werken?
Sociale zekerheid Welke sociale-zekerheidswetgeving is van toepassing en hoe is aansprakelijkstelling voor niet afdragen van sociale-verzekeringspremies te voorkomen?
Arbeidsrecht & arbeidsvoorwaarden Welk arbeidsrecht is in de werksituatie van toepassing, en welke aanvullende arbeidsvoorwaarden moet en kunt u bieden?
Fiscaal recht Waar is het loon belast?
Pensioen Is er een pensioenregeling en wat zijn de (fiscale) gevolgen ervoor van werken in het buitenland?

Het niet goed regelen of het niet naleven van de regelgeving, kan forse consequenties hebben voor zowel werkgever als werknemer. Daarom heeft AWVN voor werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werkgevers inhuren powerworkshops ontwikkeld.

Aanmeldformulier (let op: u moet hiervoor inloggen)

Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent. U kunt inloggen via deze link:
Login

Heeft u nog geen account voor deze website? U kunt via onderstaande link een (tijdelijk) account aanmaken.
Registratie
Na het voltooien van de registratie en nadat u opnieuw ingelogd bent dient u zich alsnog zelf in te schrijven voor dit evenement.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden