29 februari 2024

Powerworkshop ‘Britse werknemers: werken in Nederland na de Brexit’

Powerworkshops
Internationale arbeidsmobiliteit

Online workshops van maximaal vier uur – regelmatig onderbroken door een korte pauze – waarin AWVN-experts u op de hoogte brengen van de ins en outs op het gebied van het uitzenden van medewerkers of het inhuren van buitenlandse werknemers. Tijdens de bijeenkomsten is er volop gelegenheid om aan de docenten vragen te stellen.

Sinds de Brexit zijn de regels veranderd voor Nederlanders die in het VK werken en voor Britten die in Nederland werken en wonen.
Tijdens deze workshop komt de toegang voor onderdanen van het Verenigd Koninkrijk op basis van het EU-VK-terugtrekkingsakkoord en -handelsakkoord aan de orde. Met name het handelsakkoord biedt mogelijkheden om in Nederland legaal te werken.

In deze powerworkshop van drie uur neemt Ruud Blaakman u mee in alle ins en outs van de regelgeving sinds de Brexit. Ook gaat hij in op de sociale zekerheidssituatie, omdat het protocol van het handelsverdrag slechts voorziet in een detacheringsperiode van twee jaar en geen optie van verlenging kent.

Na de workshop weet u wat er geregeld moet zijn als Britse werknemers in Nederland/EU gaan werken, en omgekeerd als Nederlandse en andere EU-onderdanen in het VK gaan werken.

Powerworkshop ‘Britse werknemers: werken in Nederland na de Brexit’

Datum 29 februari 2024, 9.30-12.30 uur
Online Via Teams
Docent Ruud Blaakman
Kosten € 375 voor leden en € 475 voor niet-leden (prijzen excl. btw)
Inschrijven Via het aanmeldformulier (zie hieronder)
Vragen Neem contact op met Frederique Zeemans, f.zeemans@awvn.nl

De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Bij grensoverschrijdend werken moeten zowel de werkgever als de werknemer op vijf rechtsgebieden regels in acht nemen en zaken regelen.
Migratierecht Is een verblijf- en/of tewerkstellingsvergunning nodig om in het werkland te verblijven en/of te werken?
Sociale zekerheid Welke sociale-zekerheidswetgeving is van toepassing en hoe is aansprakelijkstelling voor niet afdragen van sociale-verzekeringspremies te voorkomen?
Arbeidsrecht & arbeidsvoorwaarden Welk arbeidsrecht is in de werksituatie van toepassing, en welke aanvullende arbeidsvoorwaarden moet en kunt u bieden?
Fiscaal recht Waar is het loon belast?
Pensioen Is er een pensioenregeling en wat zijn de (fiscale) gevolgen ervoor van werken in het buitenland?

Het niet goed regelen of het niet naleven van de regelgeving, kan forse consequenties hebben voor zowel werkgever als werknemer. Daarom heeft AWVN voor werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werkgevers inhuren powerworkshops ontwikkeld.

Aanmeldformulier (let op: u moet hiervoor inloggen)

Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent. U kunt inloggen via deze link:
Login

Heeft u nog geen account voor deze website? U kunt via onderstaande link een (tijdelijk) account aanmaken.
Registratie
Na het voltooien van de registratie en nadat u opnieuw ingelogd bent dient u zich alsnog zelf in te schrijven voor dit evenement.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden