08 oktober 2024

Powerworkshop ‘Gebruik van de A1-verklaring’

Powerworkshops
Internationale arbeidsmobiliteit

Online workshops van maximaal vier uur – regelmatig onderbroken door een korte pauze – waarin AWVN-experts u op de hoogte brengen van de ins en outs op het gebied van het uitzenden van medewerkers of het inhuren van buitenlandse werknemers. Tijdens de bijeenkomsten is er volop gelegenheid om aan de docenten vragen te stellen.

Wanneer kan er van de A1-verklaring gebruik worden gemaakt, welke voorwaarden moeten zijn vervuld?

Welke risico’s loopt u als u gebruik maakt van een buitenlands aanneembedrijf of uitzendbureau die werknemers naar Nederland detacheert?
A1 staat synoniem aan detacheren naar alle verdragslanden, maar is specifiek voor werkzaamheden binnen de Europese Unie bedoeld. Hoe zit dat met de bilaterale verdragslanden en  met het Verenigd Koninkrijk?

Na afloop van deze workshop weet u hoe u er voor kunt zorgen dat uw werknemers verzekerd blijven voor de Nederlandse sociale verzekeringswetgeving bij detachering naar een verdragsland. Ook weet u om te gaan met compliancy-vraagstukken die betrekking hebben op detachering vanuit het buitenland naar Nederland.

Powerworkshop ‘Gebruik van de A1-verklaring’

Datum 8 oktober 2024, 9.30-12.30 uur
Online Via Teams
Docenten Ruud Blaakman
Kosten € 375 voor leden en 475 voor niet-leden (prijzen excl. btw)
Inschrijven Via het aanmeldformulier (zie hieronder)
Vragen Neem contact op met Frederique Zeemans, f.zeemans@awvn.nl

De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Bij grensoverschrijdend werken moeten zowel de werkgever als de werknemer op vijf rechtsgebieden regels in acht nemen en zaken regelen.
Migratierecht  Is een verblijf- en/of tewerkstellingsvergunning nodig om in het werkland te verblijven en/of te werken?
Sociale zekerheid  Welke sociale-zekerheidswetgeving is van toepassing en hoe is aansprakelijkstelling voor niet afdragen van sociale-verzekeringspremies te voorkomen?
Arbeidsrecht & arbeidsvoorwaarden  Welk arbeidsrecht is in de werksituatie van toepassing, en welke aanvullende arbeidsvoorwaarden moet en kunt u bieden?
Fiscaal recht  Waar is het loon belast?
Pensioen  Is er een pensioenregeling en wat zijn de (fiscale) gevolgen ervoor van werken in het buitenland?

Het niet goed regelen of het niet naleven van de regelgeving, kan forse consequenties hebben voor zowel werkgever als werknemer. Daarom heeft AWVN voor werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werkgevers inhuren powerworkshops ontwikkeld.

Aanmeldformulier (let op: u moet hiervoor inloggen)

Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent. U kunt inloggen via deze link:
Login

Heeft u nog geen account voor deze website? U kunt via onderstaande link een (tijdelijk) account aanmaken.
Registratie
Na het voltooien van de registratie en nadat u opnieuw ingelogd bent dient u zich alsnog zelf in te schrijven voor dit evenement.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden