09 oktober 2023

Serie over gelijke kansen – onboarding en behoud van medewerkers

Op maandag 9 oktober van 15.00 tot 16.30 uur organiseren we een online bijeenkomst voor de serie over gelijke kansen. Hoe zorgt u ervoor dat iemand zich welkom voelt binnen de organisatie? En wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat je medewerkers graag voor uw organisatie willen blijven werken?

Uit onderzoek bij meer dan honderd Nederlandse organisaties blijkt dat diversiteitsbeleid voornamelijk gericht is op de instroom van ondervertegenwoordigde groepen. En dat is begrijpelijk, want hier liggen kansen voor het aantrekken van nieuwe medewerkers voor de organisatie.  Als u echter een draaideur-effect wilt voorkomen, waarbij talent net zo snel vertrekt als het binnenkomt, is meer aandacht voor onboarding, het welbevinden van nieuwe en huidige medewerkers én voor door-en uitstroom, van groot belang.

Programma 9 oktober

Wat betekent goede onboarding, en hoe schep je een inclusief werkklimaat, waar medewerkers zich thuis kunnen voelen? Twee deskundigen delen hun inzichten en tips.

  • Youssef Chrigui, Onderzoeker Universiteit Utrecht
    Vaststellen of medewerkers een inclusief werkklimaat ervaren en hoe het beleid van de organisatie hierop is afgestemd. Inzicht in analyses en verbeteradviezen.
  • Erna Geleijnse, Adviseur Arbeidsparticipatie Vluchtelingenwerk
    Ondersteuning voor werkgevers bij het in dienst nemen van vluchtelingen. Inzichten over hoe je nieuwe ondervertegenwoordigde groepen goed verwelkomt en thuis laat voelen binnen de organisatie.

Praktische informatie

Wanneer – 9 oktober 2023 van 15.00 tot 16.30 uur
Waar – Online
Voor wie – Managers diversiteit en inclusie, HR-professionals die D&I in hun portefeuille hebben
Investering – Deelname is gratis
DeelnemenAanmelden via dit aanmeldformulier

Over de serie Gelijke kansen

De Nederlandse beroepsbevolking heeft een heel diverse samenstelling. Al die unieke talenten en verschillende zienswijzen en denkbeelden kunnen we met z’n allen nog veel beter tot hun recht laten komen. Binnen het netwerk gelijke kansen helpen we elkaar om die kansen te ontdekken en te benutten. Divers en inclusief werkgeven gaat over aantrekkelijk zijn voor de volledige beroepsbevolking en dat alle medewerkers zich welkom voelen en gelijke kansen krijgen. En dat is dus ook precies waar we op inzetten.

Aanmelden voor de gehele reeks

Benieuwd naar alle thema’s die dit jaar aan bod komen? Hier vind je een overzicht waar je je tevens gelijk kunt aanmelden voor de gehele reeks.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden