12 maart 2024

Gelijke kansen – Wet Toezicht gelijke kansen bij werving en selectie

 

Wet Toezicht gelijke kansen bij werving en selectie

De kans is groot dat werkgevers in de loop van 2024 te maken krijgen met nieuwe vereisten op het gebied van werving en selectie. De Wet Toezicht gelijke kansen werving en selectie is namelijk in voorbereiding. In maart 2023 heeft de Tweede Kamer het voorstel aangenomen en momenteel ligt het in de Eerst Kamer. (verwachte behandeling 13 februari)

In het kader van deze wet zijn werkgevers straks verplicht een strategie te ontwikkelen die discriminatie in het wervings- en selectieproces actief voorkomt. Dit houdt in dat werkgevers duidelijk moeten definiëren welke vereisten ze stellen aan een functie en hoe ze het selectieproces vormgeven. Ook moeten ze aangeven hoe kandidaten en andere belangstellenden worden geïnformeerd. Bovendien worden er specifieke eisen gesteld aan het gebruik van algoritmes en andere vormen van automatisering tijdens het proces. Werkgevers met 25 of meer werknemers zijn verplicht hun aanpak schriftelijk vast te leggen.

Deze nieuwe verwachte wetgeving brengt essentiële veranderingen in het wervings- en selectieproces met zich mee. Het is voor werkgevers van belang om goed geïnformeerd te zijn, niet alleen om aan de wettelijke eisen te voldoen, maar ook om een inclusief wervings- en selectiebeleid te waarborgen.

Programma 

Via deze link

Praktische informatie

Wanneer – 12 maart 2024 van 15.00 tot 16.15 uur (onder voorbehoud)
Waar – Online
Voor wie – Managers diversiteit en inclusie, HR-professionals die D&I in hun portefeuille hebben
Investering – Deelname is gratis
DeelnemenAanmelden via dit aanmeldformulier

Over de serie gelijke kansen

De Nederlandse beroepsbevolking heeft een heel diverse samenstelling. Al die unieke talenten en verschillende zienswijzen en denkbeelden kunnen we met z’n allen nog veel beter tot hun recht laten komen. Tijdens deze bijeenkomsten over gelijke kansen helpen we elkaar om die kansen te ontdekken en te benutten. Divers en inclusief werkgeven gaat over aantrekkelijk zijn voor de volledige beroepsbevolking en dat alle medewerkers zich welkom voelen en gelijke kansen krijgen. En dat is dus ook precies waar we op inzetten.

Benieuwd naar de serie gelijke kansen en de thema’s die eerder aan bod kwamen? Hier vind u een overzicht

Gelijke kansen de normaalste zaak? Wat hebt u daar als werkgever aan?

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden