27 juni 2023

Online informatiebijeenkomst Community of Practice inclusief werven en selecteren

AWVN heeft in samenwerking met werkgeversnetwerk De Normaalste Zaak al een aantal Communities of Practice (CoP) opgezet waarin 5 tot 7 werkgevers onder professionele begeleiding aan de slag zijn gegaan met het inclusief werven en objectief selecteren van nieuwe medewerkers. Op 27 juni organiseren we een online informatiebijeenkomst voor organisaties die ook deelname overwegen.

Praktische informatie

Voor wie? Organisaties die overwegen om deel te nemen aan een CoP, omdat zij op zoek zijn naar nieuwe medewerkers en gelijke kansen in hun organisatie willen bevorderen.
Wanneer? Dinsdag 27 juni van 13.00 tot 14.00 uur.
Deelnemen? Aanmelden via deze link

Achtergrond

Het ministerie van SZW heeft in samenwerking met grote werkgevers een wetenschappelijk bewezen methode ontwikkeld om tot objectieve werving en selectie te komen. Die interventies zorgen ervoor dat:

  • Werkgevers dankzij een training en begeleiding concreet aan de slag gaan met een transparante en geobjectiveerde selectieprocedure, in aanloop naar de nieuwe wet die werkgevers (ook mkb’ers) hier ook toe verplicht.
  • Organisaties sollicitanten in beeld krijgen die zij voorheen niet konden bereiken.
  • Vacaturehouders beter in staat zijn om de beste kandidaat te selecteren.

Programma informatiebijeenkomst

Tijdens deze online bijeenkomst informeert AWVN-adviseur Robin Kok u over wat het betekent om deel te nemen aan een CoP. Zij leidt momenteel ook de CoP’s die al lopen en kan vanuit die ervaring uw eventuele vragen beantwoorden.

Een CoP in het kort

  • Naar verwachting start in september een nieuwe CoP. Het exacte startmoment moet nog worden bepaald.
  • Wanneer je (samen met een collega) gaat deelnemen aan een CoP, word je getraind en begeleid in het toepassen van drie interventies: inclusieve vacatureteksten schrijven, objectief screenen en gestructureerd interviewen.
    Meer informatie over de nudges leest u in deze brochure (pdf).
  • Deelname is kosteloos, maar het vraagt wel om een tijdsinvestering.

Meer informatie leest u hier of bekijk de video hieronder waarin twee (voormalig) CoP-deelnemers uitleggen wat een Community of Practice inhoudt!

 

aanmelden