28 maart 2023

Bijeenkomst netwerk Gelijke kansen – bewustwording en draagvlak

Op dinsdag 28 maart van 15.00 tot 16.30 uur organiseren we een online bijeenkomst voor het netwerk Gelijke kansen. Deze keer gaan we het hebben over bewustwording en draagvlak. Ben jij je al bewust van de gebruiken en gewoonten in jouw organisatie? Zijn er misschien (ongeschreven) regels die niet voor iedereen gunstig uitpakken? En hoe creëer je vervolgens draagvlak in je organisatie om daar wat aan te doen?

Bestaande normen en waarden, (ongeschreven) regels en ingesleten procedures kunnen een barrière vormen voor gelijke kansen. Vanuit dat inzicht kan draagvlak voor verandering ontstaan. In deze bijeenkomst leer je hoe je binnen je organisatie bewustwording en draagvlak op het thema ‘gelijke kansen’ kunt creëren.

Programma

Ook deze keer hebben we sprekers uitgenodigd waar we veel van kunnen leren.

  • Barbara Bos werkt voor het College voor de Rechten van de Mens en is trainer en adviseur op het gebied van diversiteit, inclusie en vitaliteit. Barbara leert ons meer over hoe vooroordelen de bedrijfsvoering van organisaties kunnen beïnvloeden. Ze stelt prikkelende vragen die ons ongetwijfeld (nog) meer inzicht geven in de werking van stereotypes.
  • Marise Warner, juridisch stafadviseur bij Universiteit Medisch Centrum Groningen (UMCG), neemt ons mee in de stap die op bewustwording volgt: het implementeren van die kennis in de organisatie. Haar voorbeelden komen rechtstreeks uit de praktijk, want UMCG heeft medewerkers op verschillende manieren meegenomen in de beweging naar gelijke kansen. En de veranderingen die daartoe soms nodig zijn!

Praktische informatie

Wanneer – 28 maart 2023 van 15.00 tot 16.30 uur
Waar – Online
Voor wie – Managers diversiteit en inclusie, HR-professionals die D&I in hun portefeuille hebben
Investering – Deelname is gratis
DeelnemenAanmelden via dit aanmeldformulier

Over het netwerk gelijke kansen

De Nederlandse beroepsbevolking heeft een heel diverse samenstelling. Al die unieke talenten en verschillende zienswijzen en denkbeelden kunnen we met z’n allen nog veel beter tot hun recht laten komen. Binnen het netwerk gelijke kansen helpen we elkaar om die kansen te ontdekken en te benutten. Divers en inclusief werkgeven gaat over aantrekkelijk zijn voor de volledige beroepsbevolking en dat alle medewerkers zich welkom voelen en gelijke kansen krijgen. En dat is dus ook precies waar we op inzetten.

Aanmelden voor de gehele reeks

Benieuwd naar alle thema’s die dit jaar aan bod komen? Hier vind je een overzicht waar je je tevens gelijk kunt aanmelden voor de gehele reeks.

Aanmelden