10 november 2023

Aan de slag met de perfecte functiebeschrijving

Om een functie te kunnen waarderen, is een functieomschrijving een voorwaarde.

Het zorgvuldig beschrijven van de werkzaamheden, competenties en verantwoordelijkheden is noodzaak. Maar het maken van een leesbare en complete functiebeschrijving is geen sinecure. Daarom heeft AWVN workshops ontwikkeld waarin je leert een analyse en ordening van taken en verantwoordelijkheden te maken, een introductie krijgt van niveaukenmerken voor waarderen (en belonen) en zelf ook aan de slag gaat met het maken van beschrijvingen.

LET OP. Deze cursus is vol – u kunt zich niet meer aanmelden. We plannen nieuwe bijeenkomsten in het voorjaar van 2024. In de loop van deze werkweek (week 18-22 september) zijn de gegevens bekend. Hou dus deze pagina in de gaten!

Tijdens deze workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:
• opzet van een functiebeschrijving
• analyse en ordening van taken en verantwoordelijkheden
• korte introductie van niveaukenmerken voor waarderen (en belonen)
• andere vormen van beschrijvingen.
Korte inleidingen worden afgewisseld met oefeningen (waaronder door deelnemers ingebrachte casuïstiek). Je gaat tijdens de workshop dus echt aan de slag! Vooraf aan de workshop vragen we je je leervragen en leerdoelen aan te geven en of je eigen materiaal mee wilt nemen.

Programma
• De functie van een functie (de perfecte functiebeschrijving)
• Opbouw en onderdelen van een functiebeschrijving
• Oefening: analyseren van werk, een logische ordening van de essenties (resultaatgebieden, kernactiviteiten en resultaatcriteria)
• Oefening: analyse op basis van niveaukenmerken t.b.v. waarderen
• Andere vormen van beschrijvingen (functiereeks, takenmatrix, NOK-matrix)
• Hulpmiddelen (tekstvoorbeelden, vragenlijsten, woorden- en begrippenlijst, korte handleiding)

Wat levert deelname je op?
Na afloop va deze workshop ben je in staat om de essentie van functies te beschrijven, zodat deze aansluit op de behoeften en doelen van de organisatie en haar medewerkers – als hulpmiddel voor bijvoorbeeld waarderen en belonen, ontwikkelen en beoordelen, werving en  selectie. En je ontvangt een aantal hulpmiddelen zoals tekstvoorbeelden, vragenlijsten en een woorden- en begrippenlijst. Deze kun je in de digitale leeromgeving downloaden.

Aan de slag met de perfecte functiebeschrijving


Praktische informatie
Datum
10 november 2023, 9.15 – 13.15 uur; ontvangst vanaf 9.00 uur
Locatie Malietoren, Den Haag
Doelgroep HR-professionals die zich bezighouden met het opzetten en onderhouden van een functiehuis en het opstellen van functiebeschrijvingen
Aantal deelnemers 8 tot 15 deelnemers
Kosten € 395 excl. btw per deelnemer voor directe en indirecte leden van AWVN en NVP-leden; € 495 excl. btw voor niet-leden
Inschrijven Via onderstaand formulier
Vragen? Neem contact op met Frederique Zeemans, f.zeemans@awvn.nl

Inschrijven (hiervoor moet u ingelogd zijn)

Deze cursus is vol – u kunt zich niet meer aanmelden. We plannen nieuwe bijeenkomsten in het voorjaar van 2024. In de loop van deze werkweek (week 18-22 september) zijn de gegevens bekend. Hou dus deze pagina in de gaten!

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden