Home / Dienstverlening / Test breakelement

Test breakelement

In elke organisatie worden werkzaamheden uitgevoerd die verschillend van aard en inhoud zijn. Om beloningsverschillen tussen de verschillende functies goed te kunnen onderbouwen, is het nodig om een rangorde van functies naar niveau of zwaarte op te stellen.

HR AWVN ORBA. Het door AWVN ontwikkelde functiewaarderingssysteem ORBA is een algemeen en door werkgevers en vakorganisaties erkend, valide en betrouwbaar systeem voor functierangordening. Het is de meest toegepaste functiewaarderings- en indelingsmethode in Nederland: van zo’n 1,4 miljoen werknemers is de functie volgens ORBA beschreven en gewaardeerd. ORBA wordt inmiddels ook buiten Nederland toegepast.

De ORBO-methode is een universele en integrale methode van functieonderzoek voor

  • het analyseren, beschrijven en structureren van organisatie(onderdelen) en functies (organisatiestructurering),
  • het rangordenen en indelen van uitvoerende functies tot en met directiefuncties (consistente onderbouwing van beloningsverhoudingen).

Bij inschrijving voor de hele workshopcyclus geven de cursusleiders u de mogelijkheid om in een persoonlijk gesprek uw vragen te stellen over het bestaande of te ontwikkelen internationaal uitzendbeleid en het expatcontract.

TestTEst

Break break break

Tags: duurzaam