Cao-info 2022, nummer 8 – 22 april

Verpotten

Vorige maand ben ik verhuisd en dat was een behoorlijke uitdaging, want ik verzamel namelijk kamerplanten. Ik kan je vertellen dat het verhuizen van een ‘urban jungle’ minder makkelijk is dan je denkt. Met zorgvuldig inpakken, cao-info 2022 nummer 8voorzichtig rijden en veel tripjes met de lift is het gelukt, en de meeste planten hebben inmiddels een nieuw plekje gekregen.
Maar door de verhuizing heb ik voor één ding geen tijd gehad: verpotten. Meestal ben ik al eerder in het voorjaar druk met verpotten. Een ruimere pot en wat verse grond doen soms wonderen, maar helaas moest dat dit jaar wachten. Sommige planten waren wat ongeduldig geworden en begonnen uit hun pot te groeien, zoals de plant in de afbeelding. Om deze te bevrijden moest ik de pot helaas kapot maken (wat stiekem best wel leuk was om te doen).
Ook in cao-land zijn partijen druk bezig met het ‘verpotten’ van cao’s. Normaal zien we in maart 20 nieuwe akkoorden, maar terwijl ik dit schrijf staat de teller op 29. Waar zou dit nu door komen? Dom toeval, de voorjaarsdrang tot schoonmaken, of speelt de hoge inflatie misschien een rol?

CAO-info, CAO-kijkerBekijk onze speciale website cao-kijker voor gedetailleerde informatie over de meest recente cao-akkoorden

In ieder geval betekent dit voor een groot deel van de werknemers dat zij nu een geldige cao hebben, maar liefst 80% van alle werknemers met een cao. En het is mooi om te zien dat de cao-loonstijgingen in deze nieuwe akkoorden weer terug zijn op het niveau van vóór de corona-uitbraak. 

Mathijs Roodenburg  |  m.roodenburg@awvn.nl  |  @Linkedin

Verder lezen?

Log in