Cao-info 2022, nummer 4 – 24 februari

Terug naar normaal (en kantoor)

Nederland weer open! De langverwachte mededeling kwam er eindelijk, vorige week. Maar is dit nou een déjà vu – want er bekruipt me een gevoel dat ik dit al eens eerder heb meegemaakt. Het leek er namelijk al een aantal keer eerder op dat Nederland weer openging, maar dat bleek steeds te voorbarig. Toch lijkt het er op dat het deze keer menens is!

Terug naar normaal betekent voor velen terug naar kantoor. Voor de ene persoon zal dit een langgekoesterde wens zijn die uitkomt, voor een andere een ware nachtmerrie. In de file, slappe koffie en de vele afleidingen op kantoor: nee bedankt. De ander snakt nu juist naar het babbeltje bij de koffieautomaat en de kantoorplanten. De individuele behoeften van medewerkers verschillen enorm. Belangrijk dus om te onderzoeken waar ieders behoeften liggen, want gedeeltelijk thuiswerken is een blijvertje. Hybride werken lijkt de gulden middenweg naar het nieuwe normaal te worden.

Na twee jaar (grotendeels) thuiswerken zal het voor de meeste medewerkers best even wennen zijn, en er is een generatie nieuwe medewerkers die hun collega’s alleen van een scherm kent. Het kantoor zal steeds meer ontmoetingsplek worden dan alleen werkplek. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan met hybride werken! In de cao of avr kunnen we hybride werken vormgeven door afspraken te maken over bijvoorbeeld de thuiswerkvergoeding, de thuiswerkplek en de verhouding thuiswerken en kantoor.

Benieuwd hoe andere organisaties aan de slag gaan met het regelen van hybride werken in hun arbeidsvoorwaarden? Lees onze analyse van meer dan 150 recente cao-akkoorden op het gebied van hybride werken.

Mathijs Roodenburg | m.roodenburg@awvn.nl | @Linkedin

Bekijk onze speciale website cao-kijker voor gedetailleerde informatie over de meest recente cao-akkoorden

 

 

Verder lezen?

Log in