Cao-info 2022, nummer 3 – 10 februari

Krantenkoppen

Een thema voor het luchtige voorwoord van de CAO-info komt vrijwel altijd voort uit de actualiteit. Toch voel ik me deze keer erg ongemakkelijk bij de issues van vandaag. Schrijven over de Olympische Spelen en Nederlandse successen ligt erg voor de hand. Maar er is zoveel aan te merken op het gastland, dat er weinig uit mijn pen komt.

Bekijk onze speciale website cao-kijker voor gedetailleerde informatie over de meest recente cao-akkoorden

Een ander hot topic is ongewenste gedragsvormen op de werkvloer naar aanleiding van berichten over misstanden en machtsmisbruik bij het programma The Voice of Holland. Eén ding is duidelijk: heel veel mensen herbeleven momenteel hun eigen pijnlijke ervaringen met ongewenst gedrag uit het (verre) verleden, dus ook dit is een ongepast onderwerp voor een luchtig voorwoord.
De opkomst van BA.2 in Nederland, de nieuwe subvariant van omikron die in Denemarken al driekwart van alle besmettingen voor zijn rekening neemt en een stuk besmettelijker blijkt te zijn, maakt ook niet vrolijk.

Dan houden we het laatste onderwerp dat de media al weken domineert over: inflatie. Vandaag heeft het CBS de januari-cijfers gepubliceerd: we zitten boven de 6%! Dit betekent niet dat de lonen ook met 6% moeten stijgen. Het CPB raamt voor heel 2022 een inflatie van 3% en verwacht dat de inflatie later dit jaar gaat zakken. Dat halveert de opgeblazen krantenkoppen alvast.

Alle betrokkenen proberen de pijn van hogere inflatie door te schuiven naar de ander: naar werkgevers (cao-lonen omhoog), werknemers (koopkrachtverlies) en/of naar kabinet (koopkrachtreparatie). Als ik het goed begrijp ligt de oorzaak van de gestegen inflatie vooral in de gestegen energieprijzen, en raakt dit iedereen: werkgevers (hogere inkoopkosten), werknemers (koopkrachtverlies) en kabinet (hogere rentelasten op staatschuld). Laten we stoppen met elkaar aanwijzen als de boosdoener en de pijn verdelen. Of nog beter: we moeten de handen ineen slaan om gezamenlijk creatieve oplossingen te vinden om hier sterker uit te komen.

Als we afspraken kunnen maken over hogere productiviteit (bijvoorbeeld over innovatie, overstappen op jaarurennorm, afbouw weekendtoeslag, verruiming dagvenster, meer flexibele inroostering en bredere inzetbaarheid van medewerkers) en resultaatafhankelijke beloning, maken we de koek groter en komt dit ten goede aan zowel werknemers als werkgevers…

Laurens Harteveld  |  L.Harteveld@awvn.nl  |  https://twitter.com/L_Harteveld

Verder lezen?

Log in