Cao-info 2022, nummer 2 – 27 januari

Toch een rustig 2022?

Het leek een spannende maand te worden waar op meerdere plekken zou worden gestaakt. De FNV riep werknemers op om zich te bevrijden van loonmatigingsdenken. Dit in combinatie met de hoge inflatie en oplopende personeelstekorten leek een voorbode te zijn van een onstuimig onderhandelingsjaar 2022.

Vorig jaar was het relatief rustig in cao-land. Vrijwel alle cao’s zijn afgesloten met dezelfde vakbonden als voorheen. Ook de arbeidsonrust viel mee – op een paar beeldbepalende stakingen na zoals in de Metalektro. Wel merkte AWVN een verharding: een lichte afname van het aantal principeakkoorden en een lichte stijging van het aantal eindboden. Het struikelblok is in de meeste gevallen de loonparagraaf.

Zal dit leiden tot meer stakingen? Daar leek het deze maand wel even op. Bij Heineken staakte het personeel voor het eerst sinds 1994. Tot er een paar dagen later een verbeterd eindbod op tafel lag, waarna verdere acties zijn opgeschort. De leden mogen op dit moment hun stem uitbrengen.
Daarna dreigden er acties te komen in de ziekenhuizen. Vorig jaar waren er nog acties in de academische ziekenhuizen. Maar toen lag er op 20 januari een onderhandelingsakkoord en waren de mogelijke acties van de baan. Alleen in de Metaal en Techniek duren de acties voort.

Bekijk onze speciale website cao-kijker voor gedetailleerde informatie over de meest recente cao-akkoorden

AWVN hoopt op een rustige voortzetting van het onderhandelingsjaar waarin constructief overleg centraal staat. Er is namelijk genoeg te doen. Er expireren 327 cao’s in 2022, en er is nog veel achterstallig onderhoud uit 2021 weg te werken (105 cao’s). Dat vraagt om een flinke inspanning van cao-partijen.

Mathijs Roodenburg | m.roodenburg@awvn.nl | @Linkedin

Verder lezen?

Log in