Cao-info 2022, nummer 10 – 19 mei

Hek van de dam?

De krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende prijzen lijken steeds meer invloed te hebben op de loonafspraken die gemaakt worden in nieuwe cao-akkoorden. Zou het hek van de dam zijn voor hoge lonen?
In de eerste twee maanden van dit jaar lag het maandgemiddelde rond de 2,6%, maar sinds maart stijgt dit in rap tempo. Vorige week rapporteerde AWVN het hoogste maandgemiddelde van de afgelopen 13 jaar, namelijk 3,4% voor april. We hebben sinds de kredietcrisis niet zulke hoge loonafspraken gezien. Voor de akkoorden van mei zien we zelfs dat het maandgemiddelde steeds dichter bij de 4% komt!
Verder zien we dit jaar dat het aantal nominale loonsverhogingen hoger ligt dan gebruikelijk. Inmiddels staat de teller op 39 cao-akkoorden waar een (gedeeltelijke) nominale loonsverhoging is afgesproken. Dit bedrag ligt gemiddeld op €68. Werkgevers tonen daarmee hun zorg voor de koopkracht van de lagere inkomensgroepen.

Maar een aantrekkelijke werkgever ben je niet alleen als je lonen hoog zijn, daar is meer voor nodig. Ontwikkelmogelijkheden, maatschappelijke betrokkenheid en een goede werk-privébalans worden steeds belangrijker. Helemaal na corona zijn er veel werknemers die waarde hechten aan de mogelijkheid om thuis te kunnen werken. De thuiswerkvergoeding van €2 is inmiddels bijna een standaardonderdeel van elke cao, en zelfs voor functies waar flexibele werktijden minder voor de hand liggen kijken bedrijven wat de mogelijkheden zijn. Al met al wordt het steeds duidelijker dat bedrijven er alles aan doen om (nieuw) personeel te binden en te boeien.

CAO-info, CAO-kijkerBekijk onze speciale website cao-kijker voor gedetailleerde informatie over de meest recente cao-akkoorden

Mathijs Roodenburg | m.roodenburg@awvn.nl | @LinkedIn

Verder lezen?

Log in