Cao-info 2021, nummer 14 – 22 juli

Summer of love

Soms lees je van die teksten, waarvan je wilde dat je die zelf had geschreven.

Zo opende het FD op 14 juli met:
“The summer of love in de Nederlandse polder houdt maar niet op. Het historische SER-akkoord tussen vakbonden en werkgevers krijgt nu een vervolg in de cruciale industriële sector. FME-voorzitter Theo Henrar, FNV-bestuurder Albert Kuiper en bestuurders van drie andere vakbonden zetten woensdag hun krabbel onder een nieuwe cao voor de grootmetaal, ook wel bekend als de metalektro”.
Hoewel de vierde coronagolf roet dreigt te gooien in de summer of love in de rest van Nederland: aan menig cao-tafel bloeit de liefde voor elkaar op. Dat is terug te zien in de aantallen akkoorden: sinds 1 juni zijn circa 50 akkoorden afgesloten, waardoor 890.000 werknemers een nieuwe cao hebben gekregen. De loonparagraaf komt gemiddeld uit op 2% (in de eerste juli-akkoorden zelfs nog hoger) en we tellen duidelijk meer afspraken over investeren in medewerkers, maatschappelijk verantwoord ondernemen en hogere productiviteit.
Voor CAO-Info begint vanaf vandaag eindelijk ook de summer of love. We zijn er weer in de eerste week van september en wensen je een liefdevolle zomervakantie toe!

Laurens Harteveld | L.Harteveld@awvn.nl | @Twitter

cao-kijker voor gedetailleerde informatie over de meest recente cao-akkoorden

 

 

Verder lezen?

Log in of maak een tijdelijk account aan

0 reacties