Cao-info 2021, nummer 11- 10 juni

Vaccinatie…

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar afgelopen maandag heb ik mijn eerste corona-vaccinatie gekregen.
Direct nadat Hugo de Jonge twitterde dat mensen geboren in 1972 zich konden laten vaccineren, heb ik een datum laten prikken. Ik woon in een best grote stad, Den Haag, maar het algoritme achter de website van de coronatest stelde Leiden voor als eerste en snelste optie, gevolgd door Leiderdorp en Rotterdam.
Omdat ik geen zin had om de 22 vragen opnieuw te moeten beantwoorden, heb ik afgezien van een andere afspraak, dichterbij huis en wellicht eerder. Dit bevestigt maar weer eens dat Den Haag één van de meest vergrijsde steden van Nederland is. Of het bevestigt dat de stad Leiden ruim is toebedeeld bij de aanwijzing van vaccinatiecapaciteit. Dat zou in zekere zin ook gerechtvaardigd zijn, aangezien het aantal medische laboratoria daar groot is. Zo kwam ik, wandelend vanaf het zonovergoten station Leiden, bijvoorbeeld het laboratorium ‘Janssen vaccines’ tegen. Helaas niet het vaccin dat ik kreeg, dat werd Pfizer. Helaas, want nu moet ik nog een keer terug naar Leiden.

Maar goed, ik klaag niet, het was geen lijdensweg. Er zijn veel kanttekeningen te plaatsen bij het kabinetsbeleid en bij de uitvoering door de GGD, maar het is toch geweldig dat elke Nederlander, die dat wil, gratis kan worden ingeënt, minder dan twee jaar na uitbraak van het coronavirus. Voor de twijfelaars: ik heb geen magnetische arm, voel geen chip en spreek geen Russisch, dus je kunt je met een gerust hart laten vaccineren.

cao-kijker voor gedetailleerde informatie over de meest recente cao-akkoorden

Hoe brengt vaccineren ons bij cao-onderhandelingen? In elk geval wordt het weer makkelijker om overleg in grotere gezelschappen te voeren, dus dat zal het cao-overleg een stimulans geven. En steeds meer coronabeperkingen kunnen beëindigd worden, zodat de economie en cultuursector weer normaal kunnen draaien. En als hét vaccin voor de cao zie ik de crisisclausule: een afspraak met een passende structurele loonstijging (goed voor medewerkers) met de afspraak dat werkgevers die verlies lijden hiervan (tijdelijk) kunnen afzien (maatwerk, goed voor werkgevers). Zo past de cao bij elk mogelijk scenario: hogere lonen als de economie aantrekt, geen hogere lonen als zich dit najaar onverhoopt opnieuw een crisissituatie voordoet (zoals een virusmutatie waartegen de huidige vaccinaties onvoldoende bescherming bieden).

Laurens Harteveld | L.Harteveld@awvn.nl | @Twitter

Verder lezen?

Log in of maak een tijdelijk account aan

0 reacties