Cao-info 2021, nummer 1 – 14 januari

Nieuw realisme

De hectiek om ons heen stijgt tot ongekende hoogte, de eerste dagen van 2021 – en dat terwijl we in de laatste weken van 2020 aan cao-tafels zagen dat steeds meer cao-partijen elkaar wisten te vinden.
De voorspelde hectiek die met de Brexit gepaard ging, bleef de eerste dagen van het nieuwe jaar (de beste wensen overigens nog, en een beter 2021!) uit, maar met de dag verschijnen nieuwe problemen. Onverwacht stond op 6 januari de Amerikaanse democratie te schudden op haar grondvesten toen opgehitste Trump-supporters het Capitol bestormden… Dichter bij huis boeken we, ondanks de start met vaccinaties, nog onvoldoende vooruitgang in de strijd tegen corona, en heeft het kabinet de lockdown met tenminste drie weken verlengd.

De persoonlijke les ik die ik uit alle ontwikkelingen trek, is dat ik niets meer als vanzelfsprekend kan beschouwen. De meeste zaken, zoals democratie, gezondheid en een baan, zijn zo gewoon geworden dat het voelt als een verworven recht – de wereld kent dezelfde zekerheden als je ’s morgens wakker wordt als toen je gisteravond ging slapen. Maar verworven rechten blijken niet te bestaan. Dus: tel je zegeningen vandaag, en wees alert… Maar goed, u leest deze CAO-info niet voor mijn privé-beschouwingen. Als schoenmaker keer ik snel terug naar mijn leest, in de hoop dat u verder leest.

cao-kijker voor gedetailleerde informatie over de meest recente cao-akkoorden

Want het gaat eigenlijk best goed in cao-land. Of tenminste: ging. In januari is nog geen cao afgesloten die ingaat per 1 januari 2021, maar wel tellen we 22 cao’s die in december zijn afgesloten en ingaan per 1 januari. Zoals u heeft kunnen lezen in het FD en/of kunnen zien in de vlog op de AWVN-site, zien we in de nieuwe 2021-akkoorden een nieuw realisme. De loonstijging ligt duidelijk lager, en is vaker zelfs (bijna) nul waar dat noodzakelijk is. Ook zien we heel veel nieuwe cao’s met (tegelijkertijd) investeringen in medewerkers in de vorm van extra vrije tijd, verhoging van het persoonlijke ontwikkelbudget, andere vormen van DI-investering, thuiswerkbeleid of een vorm van werkgarantie. Voorbeelden staan op cao-kijker: Sport, Athora en Verzekeraars bijvoorbeeld. De loonparagraaf krijgt steeds vaker een crisisclausule, zodat de lonen van medewerkers blijven stijgen in bedrijven of bedrijfsonderdelen waar dat kan, en werkgevers tegelijkertijd meer ruimte hebben om een pas op de plaats te maken als dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan Motorvoertuigenbedrijf, Holland Casino, Coca Cola en Modint (exacte teksten staan in cao-kijker).

In lijn met het nieuwe realisme, kunt u later deze maand de eindevaluatie 2020 en de arbeidsvoorwaardennota 2021 verwachten. Dus blijf alert…

Laurens Harteveld | L.Harteveld@awvn.nl | @Twitter

Verder lezen?

Log in of maak een tijdelijk account aan

0 reacties