Cao-info 2020, nummer 6 – 26 maart

Cao’s en corona: een pas op de plaats?

Nu de impact van het coronavirus duidelijk is, zien we dat de gevolgen voor de financiële positie van bedrijven zo onzeker en onvoorspelbaar zijn, dat steeds meer werkgevers besluiten het overleg te onderbreken, aldus AWVN in haar maandelijkse persbericht over de loonontwikkeling. Cao-besprekingen tussen werkgevers en werknemersorganisaties die al zijn opgeschort, zijn onder andere Transavia, NS en het beroepsgoederenvervoer.

De komende maanden zijn gewoonlijk zeer drukke cao-maanden met tientallen nieuwe cao’s.  Als AWVN adviseren we leden om vooral wél in gesprek te blijven met vakbonden en andere werknemersvertegenwoordigers en daarin behoud van werkgelegenheid en de gezondheid van het bedrijf centraal te stellen. Behoud van goede arbeidsverhoudingen is cruciaal om zo goed mogelijk de crisis door te komen en daarna zo snel mogelijk de effecten van de crisis te boven te komen.

In deze editie
cao-seizoen actuele ontwikkelingen overzicht relevante sociaaleconomische en cao-ontwikkelingen afgelopen periode
cao-seizoen hoofdpunten recente akkoorden
Gespecialiseerde Detailhandel Bloemen en PlantenLeisure

Koen van Schie‐Akdaḡ |k.schie@awvn.nl

P.S. AWVN maakt nieuwsberichten en blogs over wat het coronavirus voor werkgevers betekent. Vlogs en podcast zitten er door de omstandigheden even niet in. Dé centrale webpagina waar u zoveel mogelijk informatie verzamelt ziet, waaronder veelgestelde vragen, is coronavirus en werk. Dat wordt (bijna) dagelijks ververst met nieuwe informatie.

 

Verder lezen?

Log in of maak een tijdelijk account aan

0 reacties