Cao-info 2019, nummer 9 – 20 juni

Hartelijk gefeliciteerd: 100 jaar

Deze CAO-info valt op een historische dag in uw digitale brievenbus: op de dag dat AWVN honderd jaar is geworden. De kans is groot dat we elkaar later vandaag ontmoeten op de feestlocatie: theater Philharmonie in Haarlem. Haarlem, de stad waar AWVN decennialang was gehuisvest voor de intrek in de Malietoren, hartje Den Haag.
Ik ga u verder niet vermoeien met meer congreswapenfeiten: als u had willen komen, heeft u zich allang aangemeld en als u elders uw hart gaat ophalen, dan kan dat ook natuurlijk.
De ruim 1.000 bezoekers van het eeuwfeest genieten vandaag niet alleen van een uitstekende culturele programmering, maar gaan ook als eerste de ideeën van Hans Borstlap – voorzitter van de commissie Regulering van werk – horen. Passen de regels rondom het verrichten van werk nog bij de manier waarop we werken, nu en in de toekomst? Vol verwachting klopt ons hart. U kunt alles rond het eeuwcongres hier volgen.

Het voelt een beetje alsof AWVN het kloppend hart van polder is. De polder, waarvan steeds meer experts een hartstilstand voorzagen, lijkt met als bypassoperatie het pensioenakkoord – waarmee de vakcentrales een paar dagen geleden hebben ingestemd – nieuw leven ingeblazen te zijn.

In deze editie
cao-seizoen actuele ontwikkelingen overzicht relevante sociaaleconomische en cao-ontwikkelingen afgelopen periode
achtergrond sectoroverzicht 2019: grotere cao’s in de (semi) publieke sector
achtergrond Stijgen cao-lonen onvoldoende?
cao-seizoen hoofdpunten recente akkoorden
SabicCanonAbbott Healthcare

AWVN is al 100 jaar de club van vernieuwende werkgevers in hart en nieren en wij zijn van plan daar nog hartstikke lang mee door te gaan. Met nieuwe leden als FME en LTO Nederland hebben we een groter bereik dan ooit. Met hart en ziel ondersteunen we onze AWVN-leden op het brede terrein van arbeidsvoorwaarden, arbeidsverhoudingen en onderhandelingen met vakbonden, OR, werknemers, met de bovenban in het buitenland of juist met de binnenlandse achterban van aangesloten werkgevers. Daarbij ligt de kracht in het zoeken naar verbinding en ervaren we dat we nog steeds meer bereiken als collectief, als kloppend hart in de polder…

Laurens Harteveld
L.Harteveld@awvn.nl
@Twitter

Afgeschermd; alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers

Heeft u al een account? Log in via inloggen rechtsboven op deze pagina.
Heeft u geen account? U kunt hieronder een account aanvragen; u krijgt dan voorlopig toegang tot deze site.
Alle velden met een * zijn verplicht.

0 reacties