Cao-info 2019, nummer 8 – 6 juni

Drie

Om drie voor zeven werd ik wakker en dacht te beginnen aan een reguliere werkdag met een stuk of drie nieuwe cao-akkoorden, het is immers de drukste maand van het cao-jaar, en wellicht nieuwe ontwikkelingen over een pensioenakkoord dat in de lucht hangt en ergens deze week wel (of toch weer net niet?) ondertekend gaat worden door de drie werkgeverskoepels en de drie vakbondscentrales.

Maar de Telegraaf dacht er anders over en maakt voorpaginanieuws van de recente cao-loonontwikkelingen. Voor u als trouwe lezer van de CAO-info en bezoeker van de website www.cao-kijker.nl levert dat geen nieuwe inzichten op: het aantal cao-akkoorden trekt aan en de cao-lonen stijgen richting 3%. Dit past precies in het patroon van cao-lonen die de economische ontwikkelingen met een vertraging van circa anderhalf jaar volgen.

Een ander patroon in de polder is dat de kans op een akkoord toeneemt met de gedeelde urgentie onder de drie onderhandelende partijen. Recente nieuwsberichten van bijvoorbeeld DNB en AON onderstrepen de noodzaak van een pensioenherziening. De kans is dan ook groot dat de volgende voorpagina vol staat met nieuws over een pensioenakkoord, zodat in de toekomst een bezoek aan www.pensioenkijker.nl minder verdrietig maakt dan nu vaak het geval is.

In deze editie
cao-seizoen actuele ontwikkelingen overzicht relevante sociaaleconomische en cao-ontwikkelingen afgelopen periode
achtergrond sectoroverzicht 2019: grotere cao’s in de agrarische (en aanverwante) sectoren
cao-seizoen hoofdpunten recente akkoorden
Albert Heijn LogisticsBesloten BusvervoerKaaspakhuizenBanden en Wielen

Laurens Harteveld
L.Harteveld@awvn.nl
Harteveld@twitter

Afgeschermd; alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers

Heeft u al een account? Log in via inloggen rechtsboven op deze pagina.
Heeft u geen account? U kunt hieronder een account aanvragen; u krijgt dan voorlopig toegang tot deze site.
Alle velden met een * zijn verplicht.

0 reacties