Cao-info 2019, nummer 12 – 29 augustus

Vakantiefoto’s

Heeft u ook zo genoten van de digitale onbereikbaarheid in de zomervakantie? Waar dan ook: ongestoord offline op de camping, op de fiets of in de boot, in het retraite-oord, in de bergen of gewoon in eigen huis. Aan zowel de digitale onbereikbaarheid als de zomervakantie is inmiddels een einde gekomen (anders zou u nu de CAO-info niet lezen).
Dus we gaan met goede moed, uitgerust en opgeladen weer aan de bak.

En dat is hard nodig ook, want we moeten nog de helft van de cao’s die in 2019 (zijn) verlopen opnieuw met vakbonden afsluiten.
Tegelijkertijd zal veel aandacht uitgaan naar het jaar 2020 en verder: mandaat halen bij het (buitenlandse) hoofdkantoor of de binnenlandse achterban, de looneis (en inzet op andere arbeidsvoorwaarden) die de FNV op de dag voor Prinsjesdag bekendmaakt, de nodige pensioenperikelen en de aanbevelingen voor het kabinet over arbeidsmarkthervormingen waarmee de commissie-Borstlap in november naar buiten zal komen. En dan hebben we het niet eens over de andere bedreigingen uit het buitenland: de toegenomen kans op een chaotische Brexit, het Amerikaanse handelsbeleid (en de reacties daarop) en de politieke ontwikkelingen in Italië.

Heeft u dat nou ook? Dat u ergens bij het (her)lezen van de vorige alinea uw vakantiegevoel alweer bent kwijtgeraakt? Gelukkig hebben we de foto’s nog…

In deze editie
cao-seizoen actuele ontwikkelingen overzicht relevante sociaaleconomische en cao-ontwikkelingen afgelopen periode
achtergrond sectoroverzicht 2019: grotere cao’s in de industrie
cao-seizoen hoofdpunten recente akkoorden
Apollo VredesteinHTMSociale WerkvoorzieningRechterlijke Macht

Laurens Harteveld
L.Harteveld@awvn.nl
L Harteveld@Twitter

Afgeschermd; alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers

Heeft u al een account? Log in via inloggen rechtsboven op deze pagina.
Heeft u geen account? U kunt hieronder een account aanvragen; u krijgt dan voorlopig toegang tot deze site.
Alle velden met een * zijn verplicht.

0 reacties