Cao-info 2019, nummer 11 – 18 juli


Hebt u dat nou ook?

Onderweg naar de vakantiebestemming, passeren de belangrijkste ontwikkelingen uit de eerste helft van 2019 één voor één de revue. Het is druk op de steiler wordende weg. En ik moet opeens aan de 5%-looneis van de vakcentrales denken. Prompt komt het verkeer tot stilstand. Na wat vertraging volgt een bord ‘wegwerkzaamheden’ en zie ik mensen samenwerken aan een nieuwe weg. Het verkeer begint weer te rijden.

Helaas is het verderop weer raak: wegversmalling. Dat doet me denken aan de focus op de looneis het afgelopen half jaar, waardoor nog maar weinig energie aan de onderhandelingstafel overbleef voor minstens zo belangrijke zaken: investeren in de arbeidsmarktwaarde van werknemers en werknemers hiervoor zelf verantwoordelijkheid geven, met een belangrijke rol voor de HR-afdeling om te monitoren en werknemers die dat nodig hebben, een steuntje in de rug te geven. Als we dat nou eens meer voorrang zouden geven met zijn allen, dan zou het cao-verkeer in de tweede helft van 2019 een stuk soepeler (ver)lopen.

We hebben de vakantiebestemming bereikt voor vandaag, na vijf kwartier fietsen. De gedachtenflarden verlaten het hoofd en we gaan met onze dochter van bijna vier genieten van dieren knuffelen op boerderij ’t Geertje in Zoetermeer, vernoemd naar de locatie: de Geerpolder. Vanaf die locatie wens ik iedereen een heel fijne vakantie toe!

In deze editie
cao-seizoen actuele ontwikkelingen overzicht relevante sociaaleconomische en cao-ontwikkelingen afgelopen periode
achtergrond sectoroverzicht 2019: grotere cao’s in het vervoer.
achtergrond Contractloonramingen voor het kalenderjaar 2020
cao-seizoen hoofdpunten recente akkoorden
DefensieWaterbedrijvenGGZWoondiensten

Laurens Harteveld
L.Harteveld@awvn.nl
@Twitter

Afgeschermd; alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers

Heeft u al een account? Log in via inloggen rechtsboven op deze pagina.
Heeft u geen account? U kunt hieronder een account aanvragen; u krijgt dan voorlopig toegang tot deze site.
Alle velden met een * zijn verplicht.

0 reacties