Cao-info 2018, nummer 17 – 4 oktober

Bingo!

Tja, waar kun je het voorwoord anders aan wijden dan aan het AWVN-jaarcongres Plankenkoorts als de deadline voor de CAO-info de ochtend erna verstrijkt? Ik ben altijd terughoudend met het bejubelen van AWVN-activiteiten, maar deze keer maak ik graag een uitzondering.

We hadden met Carré een toplocatie, een topsprekerslijst en grote mediabelangstelling, zowel van kranten, Nu.nl, Teletekst, en waren trending topic op Twitter. Wat mij betreft heb ik het belangrijkst nog niet genoemd: een top inhoud bestaande uit tien ideeën voor de toekomst van werk. Voor wie meer wil lezen, zien en horen: open deze link.

In deze editie
cao-seizoen actuele ontwikkelingen overzicht relevante sociaaleconomische en cao-ontwikkelingen afgelopen periode
achtergrond sectoroverzicht 2018: cao-akkoorden in de industrie
cao-seizoen hoofdpunten recente akkoorden
Particuliere beveiligingZuivelindustrieKLM Grondpersoneel

Tijdens het congres heb ik mijn polderbingokaart helemaal vol kunnen maken. Het rijtje congres (bestaande uit: toplocatie, dagvoorzitter, bitterballen, #AWVN) stroomde als eerste vol, gevolgd door het rijtje instituties (SER, Stichting van de Arbeid, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, SCP, WRR). De laatste rij, bestaande uit de tien ideeën voor de toekomst van werk, verdween na het praatje van Harry van de Kraats (zie foto). Welke van die tien ideeën gaat u op uw bingokaart aanvinken in het laatste rijtje, genaamd: ‘relevant voor mijn organisatie’?
Maar het allerbelangrijkste congresonderdeel kwam natuurlijk als laatste: de borrel. Daar zag ik tot mijn grote genoegen veel werkgevers in gesprek gaan over de toekomstagenda, zowel met elkaar als met de handvol vakbondsbestuurders van zowel de FNV als het CNV. Bingo!
Als dat met elkaar in Carré lukt, dan moet dat toch ook lukken aan de onderhandelingstafel?

Laurens Harteveld (twitter: @L_Harteveld)

Afgeschermd; alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers

Heeft u al een account? Log in via inloggen rechtsboven op deze pagina.
Heeft u geen account? U kunt hieronder een account aanvragen; u krijgt dan voorlopig toegang tot deze site.
Alle velden met een * zijn verplicht.

0 reacties