vrijdag 07 juni 2019

Geheugen van de polder – Jacques van Marken achterna

AWVN brengt ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum het boek Geheugen van de Polder uit. Een prachtige uitgave die u meevoert langs vijftig hoogtepunten van 100 jaar werkgeven.

Ons eigen geheugen, Geert de Bruin, licht een tipje van de sluier op. In deze aflevering geeft hij een rondleiding door het Agnetapark in Delft, gesticht door Jacques van Marken, de eerste sociaal ondernemer van Nederland. Van Marken liet niet alleen woningen bouwen voor zijn arbeiders, hij zorgde ook voor een pensioenregeling, ziekenfonds, co√∂peratieve winkels en een ontspanningslokaal voor de mensen die werkten bij zijn Nederlandse Gist- en Spiritusfabriek, die is opgegaan in het huidige DSM. Want, zo was zijn overtuiging, ‘wat goed is voor mijn werknemers, is ook goed voor mijn bedrijf’. Geert laat zien dat het gedachtegoed van Van Marken nog altijd inspireert.

Alle bezoekers van ons Eeuwfeest op donderdag 20 juni in Haarlem krijgen een exemplaar van Geheugen van de Polder mee naar huis! Meld u snel aan voor 20 juni

Sociaal ondernemer Van Marken achterna
0 reacties