04 maart 2019

Maart roert zijn staart

Wat hebben de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart 2019 te maken met het arbeidsvoorwaardenoverleg? In deze vlog legt beleidsadviseur Laurens Harteveld uit waarom vakbonden juist voorafgaand aan die verkiezingen acties beleggen met als doel de uitslag te beïnvloeden.

Zowel oppositiepartijen op de linkervleugel als de rechtervleugel zien een stem op hun partij in deze verkiezingen als een stem tegen het kabinet. Ze mikken op een minderheid van Rutte III in de Eerste Kamer, zodat het kabinet water bij de wijn moet doen en nieuwe plannen aanpast aan de wensen van de oppositiepartijen.

De vakcentrales steunen de linkse oppositiepartijen in dit spel. Voorafgaand aan de verkiezingen zien we dan ook diverse landelijke acties gepland staan, zoals de staking voor meer investeringen in het onderwijs op 15 maart en de actie voor een beter pensioenakkoord op 18 maart. Dit kan voor de nodige arbeidsonrust zorgen in de aanloop naar 20 maart.

- Wat hebben de verkiezingen op 20 maart te maken met het cao-overleg?
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden