05 februari 2019

Met cao-akkoord Metalektro keert arbeidsrust terug

Na acht maanden van onderhandelen, ruziën, terug naar de onderhandelingstafel en een heel veel stakingen hebben werkgevers en vakbonden in de Metalektro afgelopen vrijdag een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Bemiddeling door AWVN-directeur Harry van de Kraats heeft hierbij geholpen. Wat betekent dit akkoord – dat gaat gelden voor circa 150.000 werknemers – voor het cao-seizoen 2019?

AWVN-beleidsadviseur Laurens Harteveld legt in deze vlog uit dat met het bereiken van dit cao-akkoord een einde komt aan de arbeidsonrust. Daarnaast verwacht hij dat ook andere sectoren waar onderhandelingen plaatsvinden, sneller tot een akkoord zullen komen. Veel partijen kijken immers naar de ontwikkelingen in de Metalektro, als één van de grootste en belangrijkste cao’s in de marktsector.

Daarnaast hoopt AWVN dat andere organisaties en sectoren in 2019 het voorbeeld van FME volgen door flink te investeren in duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Zo houd je medewerkers fit for the job.

- Wat betekent akkoord Metalektro voor cao-seizoen 2019?
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden