06 december 2018

Werkgevers, bereid je voor op de brexit

Komende dinsdag 11 december is het erop of eronder voor de brexitdeal van Theresa May. Dan stemt het Britse parlement over het uittredingsakkoord dat May is overeengekomen met de Europese Unie. Wat de uitkomst ook zal zijn, in maart 2019 stappen de Britten uit de EU. Als werkgever kunt u zich daarop voorbereiden.

Op basis van een inventarisatie van AWVN blijkt dat werkgevers tot nu toe te weinig doen op dit vlak. AWVN-adviseurs internationale arbeidsmobiliteit Ruud Blaakman en Armand Lahaije leggen in deze vlog uit hoe en op welke terreinen u actie moet ondernemen. Zij doen dit aan de hand van hun schijf van vijf:
Migratie Kan legaal gewerkt worden in een land met de benodigde verblijfs/tewerkstellingsvergunningen, visa, etc.;
Sociale verzekeringen Aan welke sociale-verzekeringswetgeving is een werknemer onderworpen en kan deze bij internationale uitzending worden voortgezet?
Arbeidsrecht/arbeidsvoorwaarden Welk arbeidsrecht is van toepassing, welk contract moet worden afgesloten en welk pakket arbeidsvoorwaarden is van toepassing bij een bepaald soort internationale uitzending?
Aanvullend bedrijfspensioen Kan dit wel of niet voortgezet worden bij werken over de grens en welke fiscale aspecten kunnen hier aan verbonden zijn?
Fiscaal Welke fiscale gevolgen zijn er aan een internationale uitzending verbonden, bijvoorbeeld voor de loonbelasting, aftrek hypotheekrente, toepassing 30%-regeling, et cetera.

Wilt u meer informatie voor een gedegen voorbereiding op de brexit? Kijk dan hier

- Bereid u voor op de brexit
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden