Vraag van de week

Logo AWVN-werkgeverslijnEen werknemer is gedeeltelijk arbeidsongeschikt en werkt daardoor slechts 24 uur per week in plaats van 40 uur. Hoeveel uren mag ik afschrijven als deze werknemer vakantie opneemt?

​Sinds 1 januari 2012 bouwen arbeidsongeschikte werknemers volledig wettelijke vakantiedagen op. De wet maakt geen onderscheid tussen gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers en volledig arbeidsongeschikte werknemers.

Als een gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer vakantie opneemt, kunnen de vakantiedagen voor de gehele arbeidsduur (en niet alleen voor de uren dat hij daadwerkelijk arbeid verricht) in mindering worden gebracht op de vakantieaanspraken. Dit is een logisch gevolg van het vervallen van de beperkte opbouw van vakantiedagen. Tegenover een volledige opbouw van wettelijke vakantiedagen gebaseerd op de volledige overeengekomen arbeidsduur staat dat ook over de volledige contractuele arbeidsduur vakantiedagen worden opgenomen. Dit geldt dus ongeacht het aantal uren dat daadwerkelijk arbeid wordt verricht.

0 reacties