Vraag van de week

Logo AWVN-werkgeverslijn​Het Verenigd Koninkrijk (VK) verlaat de Europese Unie (EU) per 1 januari 2021. Het VK en de EU zijn een overgangsperiode overeengekomen in het zogeheten terugtrekkingsakkoord die tot deze datum geldt. Als u een werknemer in dienst heeft die onderdaan is van het Verenigd Koninkrijk en doordeweeks in Nederland werkt, maar in het weekend afreist naar het Verenigd Koninkrijk, dan dient u aan een aantal zaken te denken.

Wat moet een Britse werknemer doen om zonder problemen Nederland binnen te blijven komen en hier te mogen blijven werken? En hoe zit het met zijn sociale verzekering?

Een VK-onderdaan werkzaam in Nederland maar woonachtig in het Verenigd Koninkrijk, wordt door de IND gekenmerkt als grensarbeider. Grensarbeiders werkzaam in Nederland voor 1 januari 2021 vallen onder de regels van het eerder genoemde terugtrekkingsakkoord. Hierin is bepaald dat deze groep werknemers het recht hebben om vanaf 1 januari 2021 als grensarbeider in Nederland te blijven werken. Om te laten zien dat dat recht voor de werknemer geldt, dient uw werknemer het document ‘Grensarbeider’ bij de IND aan te vragen. Met zijn paspoort en dit document kan deze werknemer zonder problemen Nederland in- en uitreizen (er geldt namelijk ook geen visumplicht voor deze grensarbeider) en het bewijst dat hij legaal in Nederland mag werken. Dit document s vijf jaar geldig.

Op 26 november organiseert AWVN het webinar ‘Goed voorbereid op de Brexit’. Meer informatie en inschrijven.

Wat betreft de sociale zekerheid voor werknemers die vanuit het Verenigd Koninkrijk in de EU werken, blijven tijdens de overgangsperiode de Europese regels omtrent sociale zekerheid (EU Verordening 883/2004) van toepassing.Tevens is afgesproken dat de rechten op het gebied van sociale zekerheid tot 1 januari 2021 niet wijzigen.

0 reacties