Vraag van de week

Logo AWVN-werkgeverslijnEen werknemer wil doorwerken na zijn AOW-leeftijd. Hoe zit dat met de pensioenopbouw?

​Als een werknemer door blijft werken na de AOW-gerechtigde leeftijd, heeft dit géén invloed op de hoogte van zijn of haar AOW. Het recht op AOW bestaat op het moment van het bereiken van de AOW-leeftijd en kan niet worden uitgesteld.

Voor het pensioen dat een werknemer heeft opgebouwd bij een pensioenfonds of -verzekeraar (werknemerspensioen) kan er veelal worden gekozen om dit in te laten gaan als de AOW-leeftijd wordt bereikt. Wanneer een werknemer besluit langer in loondienst te blijven werken na het bereiken van de AOW-leeftijd, bouwt diegene meestal nog werknemerspensioen op tot de pensioenleeftijd. Deze leeftijd kan echter per pensioenfonds of -verzekeraar verschillen. Daarom adviseren wij om bij uw werkgever of pensioenfonds na te gaan hoe dit is geregeld.

Kortom, een werknemer kan dus tegelijk werknemerspensioen opbouwen én al een AOW-uitkering ontvangen.

Wilt u meer weten over over pensioen, pensioenuitvoering en pensioencommunicatie? AWVN organiseert op donderdag 26 september de cursus Pensioen in vogelvlucht in Bunnik. Twee pensioenspecialisten van AWVN behandelen alle belangrijke onderwerpen, termen en vragen rond pensioen. Meld u hier aan

 

0 reacties